Dev protesto!

Mısır'ın başkenti Kahire'de halka ateş açılmasını protesto eden kalabalık halk topluluğu, Nasır City bölgesinde bulunan Rabiatu'l-Adeviye meydanında bir araya geldi.

Bugünü "Şehitler" buluşması ilan eden ordu karşıtları, meydana sembolik tabutlar geiterek, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kılan halka ateş açılmasının ardından hayatını kaybedenler için dua etti.

Meydanda toplanan vatandaşlar, askerin yol haritası ile ilgili açıklamasının kendilerini korkutmadığını belirterek, Muhammed Mursi serbest bırakılarak görevine iade edilinceye kadar meydandan ayrılmayacaklarına ilişkin slogan attı.

Sivil toplum örgütü temsilcileri ve değişik kentlerden gelen siyasilerin de katıldığı gösteride, toplu teravih namazı kıldı. Mısır'da Ramazan ayının başlaması nedeniyle meydanda bugün ilk sahur yapacaklar.

Reklam
Reklam

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyen halk, 30 Haziran'dan beri Rabiatu'l-Adeviye meydanından ayrılmıyor.

690 GÖZALTI!

Mısır İnsan Hak ve Hürriyetleri Savunma Merkezi, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde halka ateş açılmasının ardından, aralarında kadın, yaşlı ve çocukların da bulunduğu 690 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Savunma Merkezi Genel Sekreteri ve Selefi cephenin siyasi büro üyesi Halid el-Mısri, savcılığın soruşturmayı yürütmek için bir ekibi görevlendirdiğini belirterek, gözaltına alınanların "askeri tesise zorla girmeye teşebbüs, bir subayı öldürmek, bir subayı yaralamak ve Silahlı Kuvvetlere mensup askerleri öldürmeye çalışmak, kamu düzenini ve güvenliğini bozmak" gibi suçlamalarla karşılaşacaklarını kaydetti.

Açıklamada ayrıca, Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde meydana gelen şiddet olaylarının kınandığı ve barışçıl gösterilerle hak talebinin herkesin en tabii hakkı olduğu belirtilerek, "Tarih, dün yaşananları, en büyük katliamalardan biri olarak anacaktır" denildi.

Reklam
Reklam

Mısır resmi makamlarından ise tutukluların sayısı hakkında henüz açıklama yapılmadı.

**

Dünya haberler

**