Dev Sağlık İş’ten Milletvekilerine Yapılan Iyileştirmeye Tepki

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilciliği, milletvekillerinin mali ve sosyal haklar konusunda TBMM’ye sunulan yasal...

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilciliği, milletvekillerinin mali ve sosyal haklar konusunda TBMM’ye sunulan yasal düzenlemeye tepki gösterdi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesi’nde işten atılan ve hastane önünde 832 gündür işlerinin kendilerine iade edilmesi için bekleyişlerini sürdüren Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilciliği üyeleri, milletvekillerine mali ve sosyal haklar konusunda iyileştirme tanıyan yasal düzenlemeye yaptıkları eylem ile tepki gösterdi. Gazi Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri "Sizlere var da bize yok mu?" diye sordu.

Reklam
Reklam

Dev Sağlık İş Sendikası Bölge Temsilciliği adına açıklamada bulunan Bahri Kılınç, "Evet benim yurdumun insanı da, çöpten kağıt topluyor, eczaneye toplu muayene ücretleri biriktiği için ilaç alamıyor ve gördüğünüz üzere bu çadırda 832 gündür karı-koca açlıkla terbiye edilmeye çalışılıyor. Güzel ülkemizin seçilmiş milletvekillerine bir sözümüz var; Kendi çıkarlarınız olduğunda hiç düşünmeden yasalar çıkarıyorsunuz, taşeron işçinin hakları için ise gözlerinizi kapatıyorsunuz. Bizler taşeron işçiler sadaka değil, adalet istiyoruz." dedi.

Sendika üyeleri basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: