Dev sektörü sarsacak karar!

Eski İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyesi de olan Abdullah Çınar’ın 4 şirketi için 13 ay önce başlayan süreç iflas kararıyla sonuçlandı.

TEKSTİL sektörünün yakından tanıdığı Giyimkent eski başkanı Abdullah Çınar, mali zorluğa düşen 4 şirketi için mahkemeden iflas erteleme talep etmişti. Mahkeme önce tedbir kararı verdi. Şirketler faaliyete devam etti. Ancak yapılan yargılama sonrası karar olumsuz çıktı ve 4 şirketin de iflasına karar verildi. 20 milyon lira borç ile batan 4 şirketin çalışanları işsiz kaldı. Alacaklılar da mağdur oldu.

KURTARMAK İÇİN ÇABALADI
Abdullah Çınar, geçtiğimiz yıl ağustos ayında Çınarlı Tekstil, Felin Tekstil San. Ltd. Şti, Banu Taşımacılık Madencilik İnşaat ile Enes Madencilik San. Nak. ve Hafriyat için Bakırköy Ticaret Mahkemesi’ne iflas erteleme talebi ile başvuruda bulundu. Mahkeme, tedbir kararı sonrası dosyayı esastan görüşmeye başladı. İflas erteleme başvurusu devam ederken, aralarında finans kurumlarının da olduğu 30’a yakın alacaklı dosyaya müdahil oldu. Abdullah Çınar yanına oğlu Ali Çınar’ı da alarak, şirketlerini mali güçlükten kurtarmak için işlerine yoğunlaştı. Ancak, tüm iyileştirme çalışmalarına karşın, mahkemeden olumsuz karar çıkmasının önüne geçilemedi.

Reklam
Reklam

ŞİRKETLER TASFİYE EDİLECEK
Davanın görüldüğü Bakırköy 6. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçtiğimiz 6 Eylül sabahı 4 şirketin de iflasına karar verdi. Şirketlerin yönetimi Abdullah Çınar’dan çıktı. 120 kadar şirket çalışanı işsiz kaldı. Toplamda 20 milyon lira borcu olduğu ifade edilen şirketler tasfiye sürecine alındı. Bakırköy 1. İcra Dairesi bünyesinde oluşturulacak iflas idaresi, şirket varlıklarını satarak alacakların ödemelerini yapmayı gündemine alacak.

BUYRUN CENAZE NAMAZINA
ABDULLAH Çınar adına davanın takibini yapan Avukat İsmail Serkan Yelgin, kararı şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti. Şirketlerin kurtarılabilir durumda olduğuna işaret eden Yelgin, “Özellikle finans kurumlarının baskısı böyle bir kararın çıkmasında etkili oldu. Şimdi durum çok daha kötü. Mahkeme bir nevi ‘buyurun cenaze namazına’ dedi. Çok daha karmaşık ve kaotik bir süreç yaşanacak. Bu şirketler faaliyet göstererek borçlarını ödeyebilirdi. En büyük mağduriyeti işçiler ve tedarikçiler yaşayacak. Abdullah Çınar ve oğlu şirketlerini kurtarmak için çoğu zaman evlerine dahi gitmediler. Çok üzgün ve çok kırgın. Son bir yıldır verdiği tüm emekler boşa gitti. Kararı temyize götüreceğiz.”

Reklam
Reklam

YARIM ASIRLIK GEÇMİŞE SAHİP
TASFİYE sürecinde olan 4 şirketi bünyesinde bulunduran Çınar Grubu’nun temeli, yarım asır kadar önce atıldı. Babası da konfeksiyon işi ile uğraşan Abdullah Çınar 20 yıl önce kendi şirketini kurdu. Çınar Grubu, ‘Çınarlı’, ‘Red Belle’ ve ‘High Set’ markalı pamuklu çamaşır, dokuma kumaş imalatı yapıyordu. Grup madencilik sektöründe de faaliyete başlamıştı. Grubun cirosu 20 milyon lira olarak açıklanmıştı. Abdullah Çınar’ın MÜSİAD üyeliği de bulunuyor. (Hürriyet)