Dev türk bayrağı Atatürk Müzesi'ne kondu

SAMSUN (İHA) - Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan ve Samsun Valiliği'ne teslim edilen 3 bin 600 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük ulusal bayrağı ,400 kamu görevlisinin yardımıyla Atatürk Müzesi'ne 3,5 saatte yerleştirilebildi.

Şişli Belediyesi tarafından yaptırılan 3 bin 600 metre uzunluğundaki dünyanın en büyük ulusal bayrağı, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Samsun Valisi Mustafa Demir'e teslim edilmişti. Yaklaşık 1 aydır Samsun Valiliği garajında muhafaza edilen dev Türk Bayrağı, bugün Atatürk Müzesi'ne yerleştirildi. Dev Türk Bayrağı, Samsun Valiliği'nin emri ile kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 400 kişinin yardımı ile müzedeki makarasına 3,5 saatte yerleştirilebildi. Bayrağın taşınması için kamu kurumlarından görevlendirilen memur ve işçiler zaman zaman ayakta durmaktan yorulduğu için oturarak dev bayrağın taşınmasına yardım etti. Dev bayrağa dokunmak için gelen çocuklar da bayrağın taşınmasına yardımda bulundu.

Reklam
Reklam

Samsun Vali Vekili Nazım Madenoğlu, Dev Türk Bayrağı'nın Atatürk Müzesi'ne taşınması için kamu kurum ve kuruluşlarından 400 kişinin görevlendirildiğini söyledi. Madenoğlu, dev Türk Bayrağı'nın ziyarete açılması için müzeye konduğunu ifade ederek, milli bayramlarda ve günlerde dev Türk Bayrağı'nın müzeden alınıp açılabileceğini de sözlerine ekledi.