Dev yılbaşı döneri

İSTANBUL (İHA) - Beyoğlu'nda yılbaşına özel hazırlanan 400 kiloluk döner, vatandaşlar ve turistlerden yoğun ilgi gördü. Dönerin boyutu karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen turistler, hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Bir lokantada yılbaşı için özel olarak hazırlanan 400 kiloluk dönere vatandaşlar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. Gördükleri dönerin büyüklüğü karşısında hayretlerini gizleyemeyen turistler, ellerindeki fotoğraf makineleri ve kameralarla hem dışarıdan hem de lokanta içinden görüntü aldı. Lokantaya giren İspanyol turist grubundan bir bayan da, dönerin yanına giderek hatıra fotoğrafı çekinmeyi ihmal etmedi.

Reklam
Reklam

Yaklaşık 1.5 metre boyundaki döneri hazırlayanlardan döner ustası Ergin Yılmaz, "Biz her sene yılbaşlarında böyle döner yapıyoruz. Dönerin yapılışı, şişe geçirilişi 5 saat sürdü. Baya uğraşmalı bir iş. Bu döner bugün bitecek. Eğer biterse bunun bir ufağını da takmayı düşünüyoruz" dedi. Yılmaz ayrıca, daha büyük bir döner yapmayı planladıklarını ancak Taksim'deki eğlencelerin iptal edilmesinin ardından bu boyutta bir döner yapmaya karar verdiklerini söyledi.
Cep telefonuyla döneri görüntüleyen Mersinli Yusuf Şimşek de, "İlk defa böyle bir döner görüyorum. Çok büyük. Bunu arkadaşlarıma göstermek için cep telefonumla fotoğrafını çektim. Bizim oralarda böyle yok" diye konuştu. Yoldan geçen yaşlı bir vatandaş ise dönerin çok büyük olduğunu ve yoldan geçerken dikkatini çektiğini belirtti.