Deva Derneği gönüllüsü doktorlar Afrika'da sağlık taraması yapacak

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Deva Derneği, Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç insanlara sağlık taraması yapacak.Deva Derneği tarafından...

Yozgat’ta faaliyetini sürdüren Deva Derneği, Afrika ülkelerinde yardıma muhtaç insanlara sağlık taraması yapacak.
Deva Derneği tarafından 'Diş Hekimleri Günü' nedeniyle Yozgat Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde program düzenlendi. Programa Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, Deva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Hakkısak, diş hekimleri ve doktorlar katıldı.
Programın açılışında konuşan Ağız ve Diş Sağlığı Başhekimi Dr. Ahmet Aydın, 22 Kasım Diş Hekimleri Günü nedeniyle etkinlik düzenlenmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.
Aydın, "Her mesleğin kendi günleri vardır. Bu günlerde mesleği ile ilgili konuları konuşarak, sorun ve beklentiler hakkında fikir alışverişinde bulunmak, toplumun bilinçlenmesini sağlamak adına bu gibi etkinlikler birlik beraberlik ve dayanışmaya da vesile oluyor." dedi.
Deva Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İsmail Hakkısak da 2008 yılında kurdukları derneğin toplum sağlığının gelişmesine katkı sağlamak adına faaliyetlerine devam ettiğini kaydetti.
Hakkısak, "Bu tür sosyal etkinlikler değişik kurumlarda görevlerde bulunan sağlık çalışanları ile bir araya gelmemize ve bizlerin ve toplumumuzun beklentilerini sorunlarımızı konuşmamıza ve paylaşmamıza vesile oluyor." dedi.
Derneğin amacını toplum sağlığının gelişimine katkı sağlamak olduğunu ifade eden Dr. Hakkısak, "Derneğimiz toplum sağlığının gelişimine yönelik gerek yurt içi faaliyetlerinin yanı sıra yurt dışı sağlık taramalarına katılmaktadır. Bu kapsamda yurt içinde bazı köylerimizde sağlık taraması derneğimizce yapılmaktadır. Yurt dışı taramalarımız için ise Türkiye İktisadi Kalkınma Ajansı (TİKA)’dan da cevap beklemekteyiz." diye konuştu.
Afrika ülkelerinden birinde 20 kişiyle sağlık taraması yapmayı amaçladıklarını kaydeden Hakkısak, şöyle devam etti: "Taramayla birlikte 3 ton ilaç, bin adet gözlük gibi çeşitli tıbbi malzemeleri de oraya götüreceğiz. Derneğimiz çağımızın etkin sivil toplum kuruluşlarından biri konumundadır. Türkiye her alanda olduğu gibi sağlık alanında da çok hızlı değişmeler yaşamaktadır. Bu değişimler yaşanırken mesleki derneklere de önemli görevler düşmektedir. Bizler de bunun bilincinde çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz." şeklinde konuştu.
Yozgat Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Uyanık ise Diş Hekimleri Günü'nün sadece bir günle değil her gün hatırlanması gerektiğini dile getirdi. Uyanık, sağlık çalışanlarını bir araya getirdiği için Deva Derneğine teşekkür etti.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de sağlık çalışanları ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Başer, "Diş hekimlerimizin gününü kutluyorum. Hekimlerimiz sadece bir gün değil her gün hatırlanmaları gerekir. Bu vesile ile bu etkinliği düzenleyerek, bizlerin bir araya gelmesine vesile olan Deva Derneği'ne teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz