Devader Üyelerinden Kbü’de Ağaç Dikimi Etkinliği

Eczacılar ve Sağlık Sektörü Çalışanları Derneği (DevaDer) Üyeleri, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin...

Eczacılar ve Sağlık Sektörü Çalışanları Derneği (DevaDer) Üyeleri, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte ağaç dikim etkinliği gerçekleştirdiler.

Doktorlar, Diş Hekimleri, Eczacılar ve sağlık sektörü çalışanlarından oluşan DevaDer üyelerini rektörlük binası önünde karşılayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, ağaç dikimi öncesinde misafirlerine kampüs alanını gezdirerek yapılan çalışmalar hakkında yerinde bilgiler verdi. Kampüs gezisi ağaç dikiminin yapılacağı yerde son buldu. Burada 25 kişilik gruptan oluşan DevaDer üyeleri, getirdikleri 100 adet ağacı diktiler. Kendilerine ağaç sertifikalarını Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal takdim etti. Üniversitede kalıcı ve güzel bir faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten DevaDer Başkanı Uzm. Dr. Erdal Biber, “Böyle güzel bir günde çok hayırlı bir faaliyet gerçekleştirmemizi sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve bugün burada emeği olan herkese çok teşekkür ediyoruz. Bu ağaçlar büyüdükçe dostluk ve hizmette devam edecektir” dedi.

Reklam
Reklam

Bir pazar günü evlerinde istirahat edecekken üniversitede hayırlı bir iş gerçekleştiren DevaDer üyelerine teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, “DevaDer üyelerinin belki de diktikleri ağacın gölgesinden faydalanamayacak olmalarına rağmen, gelecek nesillerin faydalanması adına Üniversitemizde böylesi güzel bir faaliyette bulunmalarından çok mutlu olduk. Karabük Üniversitesi olarak yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına ayrı bir önem vermekteyiz. Bu kapsamda bugüne kadar 200 bin metrekare alan yeşillendirildi ve 156 türde 145 bin ağaç dikimi tapıldı. Karabük Üniversitesi her alanda farklı ama doğaya gösterilen saygı ve doğada birleşme açısından da diğer üniversitelerden ve şehirlerden de farklıyız. Dikilen her ağacın üzerine dikene ve ağaca ait bilgilerinin yer aldığı kimlik kartı asıyoruz. İnsanlar bu sayede dikilen ağaçların ne ağacı olduğunu biliyorlar. Her şeyden önemlisi üniversitede okuyan gençlerimiz, her gördüğünü ağaç olarak nitelendirmeyerek ne ağacı olduğunu biliyorlar. Hem doğayı zenginleştiriyor hem de gençlerimizi bilinçlendiriyoruz. Ayrıca dernek üyeleri de bugün bu etkinliğimize çocukları ile birlikte gelerek, çevreye karşı duyarlı bilinçli nesiller yetiştirilmesine katkı sağlamışlar ve çocuklarımıza bu hususta örnek olmuşlardır. Bu davranışlarından dolayı da ayrıca teşekkür ediyorum. Doğa bilincinin oluşması adına akla gelebilecek herkese her kesime büyük sorumluluk düşüyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Etkinliğin sonunda dikim alanında DevaDer üyeleri ve Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: