Devamsızlık Yapan Öğrencilerin Sınava Alınmayacağı Kararı

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, devamsızlık haklarının dolduğu gerekçesiyle sınava alınmayacak olmalarına tepki gösterdi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde öğrenim gören bir grup öğrenci, devamsızlık haklarının dolduğu gerekçesiyle sınava alınmayacak olmalarına tepki gösterdi.

Hukuk Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 70 kişilik grup adına konuşan Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi Bilal Ayaz, kendisinin ceza muhakemesi sınavına girebileceğini, ancak arkadaşlarına destek olmak amacıyla eyleme katıldığını söyledi.

Dekanlık ile ceza muhakemeleri dersine giren öğretim üyesi arasındaki sorunun öğrencilere olumsuz yansıdığını kaydeden Ayaz, "Kimse mağdur edilmesin. Öğrenciye uygulanan haksız uygulamanın kalkmasını istiyoruz. Öğrencilerden 33'ü son sınıf öğrencisi ve okullarının tek ders nedeniyle uzaması söz konusu" dedi.

Reklam
Reklam

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Altunkaya ise gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversitenin ön lisans ve lisans eğitim öğretim sınav yönetmeliğinin 29. maddesinde, öğrencinin sınava girebilmesi için teorik derslerin en az yüzde 70'ine devam şartı arandığını bildirdi.

Öğrencilerin derslerde devamsızlık hakkının yüzde 30 ile sınırlı olduğunu, devamsızlığın öğretim elemanı tarafından otomasyon sistemi formuna işlendiğini anlatan Altunkaya, "Bu durum öğretim elemanının taktirindedir. Yani burada idare hiçbir şekilde müdahale etme yetkisine sahip değildir" diye konuştu.

Altunkaya, bazı öğrencilerin çeşitli derslerde yüzde 30 barajını aştığından dolayı sınavlara giremediğini kaydederek, "Hukuk fakültelerinde öğrenci sayısı fazla. Bu sebeple yoklama almak zorlaştı. 45 dakikalık derste tek tek her öğrenciye imza attırılarak yoklama alınması, kimlik kontrolleri kolay değil. Bu nedenle hukuk fakültelerinde teamül olarak yoklama çok sıkı tutulmuyor" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Altunkaya, öğretim üyelerinin belirledikleri usuller çerçevesinde yoklama aldıklarını kaydederek, şöyle konuştu:

"Akademik Kurul'da biz bunu konuştuk. Bazı hocaların yoklama alıp bazılarının almamasının ikilik oluşturduğunu, bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmesi gerektiğini hocalarımıza söyledik. Mağduriyeti önlemek amacıyla bunları yapıyoruz. Devamsızlık konusuyla ilgili sadece desten değil, birden fazla hocada öğrencilerin devamsızlıktan dolayı dersten kaldığını idaremize bildirmiştir. Hocalarımızın büyük çoğunluğu devamsızlık konusunda öğrencinin lehine karar vermektedir. Kendi adıma ben üniversitede yoklama alınmasına karşıyım. Ama üniversitemizin bir yönetmeliği var ve buna uyulması gerekmektedir."

Bu arada Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü, öğrencilerin mağdur olmaması ve sınava girebilmeleri için gerekli işlemlerin yapılacağını bildirdi.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: