Deve kuşu ne demek? Deve kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Deve kuşu birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Deve kuşu ne demektir?

Birleşik kelimeler meydana gelirken dilbilgisi kuralları göz önünde tutulmuştur. Türk Dil Kurumu da yürüttüğü detaylı incelemelerini bu kıstaslara göre gerçekleştirir. Deve kuşu birleşik kelimesinin anlamını araştıranlar, Türkçedeki dilbilgisi kurallarının bu birleşik kelimeyi nasıl etkilediğini görebilirler. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından süzgeçten geçirildikten sonra sözlükte de yer verilen Deve kuşu birleşik kelimesi ne anlama gelir?

Deve kuşu Ne Demek? Deve kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Deve kuşu birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Deve kuşu TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,hayvan bilimi Kısa kanatları uçmaya elverişli olmayan fakat uzun bacaklarıyla çok hızlı koşabilen iri bir kuş (Struthio camelus)

    Deve kuşu Birleşik Kelimesinin Cümle İçerisinde Kullanımı

    "Deve kuşunun boyunu bosunu, biçimini, ne mene bir hayvan olduğunu bilirsiniz." - Nazım Hikmet

Deve kuşu Birleşik Kelimesinin Kullanıldığı Atasözleri, Deyimler ve Birleşik Fiiller

deve kuşu gibi (yüke gelince kuş, uçmaya gelince deve) deve kuşu gibi başını kuma sokmak (veya gömmek)
Anahtar Kelimeler: