Develer Bu Yıl Da Çıraklık Eğitim Merkezi Için Güreştirilecek

 Kumluca'da, 12 Ocak 2014'te yapılacak deve güreşlerinden elde edilecek gelirin çıraklık eğitim merkezi binası yapımı için kullanılacağı bildirildi.

Kumluca'da, 12 Ocak 2014'te yapılacak deve güreşlerinden elde edilecek gelirin çıraklık eğitim merkezi binası yapımı için kullanılacağı bildirildi. İlçede her yıl düzenlenen deve güreşlerinin bu yıl 8'incisi yapılacak. Son 2 yıldır çıraklık eğitim merkezi yapımı için gerçekleştirilen güreşler, bu yılda aynı amaçla düzenlenecek. Deve güreşleriyle ilgili Kumluca Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atacan Ertürk, Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hakkı Salur, sivil toplum örgütü temsilcileri ve esnaf katıldı. Çetinkaya, ilçede yıllardır düzenlenen deve güreşleriyle birçok hizmetler yapıldığını söyledi. Bu yıl güreşlerden elde edilecek gelirin son 2 yıldır olduğu gibi yapımı devam eden çıraklık eğitim merkezi binası için kullanılacağını bildiren Çetinkaya, merkezin güreşlerin yapılacağı tarihe kadar tamamlanacağını belirtti. Çetinkaya, 2013-2014 eğitim öğretim yılının ikinci yarısında okulun hizmete gireceğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Deve güreşleri, bölge insanımızın yaşam kültüründe var olan güzel bir gelenek olarak yapılıyor. Güreşlerle ilçemize eğitim, hastane, emniyet binası gibi kurum binaların kazandırılmasına öncülük edildi. Bu yılki güreşle de inşallah okulumuzu tamamlayacağız. Güreşlerimize katkı sağlayan tüm hayırsever ve güreş severlerimize teşekkür ediyorum." Şahin de çıraklık eğitim merkezi binasının yapımının genel anlamda tamamlandığını, küçük eksikliklerin de güreşin yapılacağı tarihe kadar bitirileceğini söyledi. Kumluca Deveciler Derneği Başkanı Ahmet Karakuş ise yapılacak güreşlerin, bölgenin en büyük deve güreşi olduğunu söyledi. Karakuş, güreşlere Aydın ve Ege bölgelerinden develerin katılacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: