Develer tel örgü yıkarken, kimileri ayağını kırdı

Burhaniye’deki deve güreşlerinde kimi develer ayaklarını kırdı, kimileri arenadan kaçarken, kimileri tel örgüleri yıktı. Kimi...

Burhaniye’deki deve güreşlerinde kimi develer ayaklarını kırdı, kimileri arenadan kaçarken, kimileri tel örgüleri yıktı. Kimi deve sahipleri de devenin altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Burhaniye Belediyesi ve Deveciler Derneği'nin organize ettiği geleneksel deve güreşleri yapıldı. Burhaniye Belediyesi'nin geçen yıl yaptırdığı Burhaniye Arena'da gerçekleştirilen güreşlerde, develer arenaya sığmadı.

Ege ve Marmara Bölgesi'nin değişik il ve ilçelerinden gelen 200 devenin katıldığı güreşlerde büyük heyecan yaşandı. Ayrıca, güreş severlerin saha kenarındaki davullu klarnetli mangal keyfi de etkinliklere ayrı bir renk katarken, kıran kırana geçen deve güreşlerinde hızını alamayan kimi develer tel örgüleri yıkarak seyircilerin arasına daldı. Develeri yanlarında gören küçük çocuklar korkudan gözyaşlarını tutamadı.

Reklam
Reklam

Güreş esnasında rakiplerinden korkan develerden bazıları arenadan kaçarken, güreş esnasında develerden birinin arka ayaklarından biri kırıldı. Kırık ayağıyla güreş sahasını güçlükle terk eden deve, daha fazla gidemeyerek olduğu yerde kaldı. Deveciler, kırık ayağıyla bu devenin yürümesinin zor olduğunu, ancak kamyon, vinç veya kepçe yardımıyla konabileceğini söylerken, kimileri ise devenin iyileşmesinin altı ay gibi süreceğini veya kesilerek sucuk olacağını söylediler.

Heyecanlı dakikaların yaşandığı Burhaniye deve güreşleri esnasında, zaman zaman deve sahipleri arasında gergin anlar da yaşanırken, deve sahipleri devenin altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, yaptığı konuşmada, develerin zeytin kültürünün bir parçası olduğunu belirterek, "Traktör ve kamyonetin olmadığı yıllarda zeytinler develerle taşınıyordu. Bugün deve güreşlerinde büyük heyecan yaşandı. Festivalimize katılanlara ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum." dedi. Deve güreşlerini, Burhaniye Kaymakamı Ali Uslanmaz da izledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz