Develi: Yandaş TV’ler korunuyor

CHP Adana Milletvekili Develi, üst kurul paylarının neden ödenmediğini sordu

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, televizyonların üst kurul paylarıyla ilgili gelişmelere değindi. Üst kurul paylarını yatırmayan televizyonların lisanslarının iptal edilmesi maddesinin, bir yayıncı kuruluşun itirazı üzerine iptal edildiğine vurgu yapan Develi, “ akıla iki tane soru geliyor; On sekiz yıldan bu yana ilk kez İdare Mahkemesi,Anayasa Mahkemesi’ne başvuruyor,Anayasa Mahkemesi de bu maddeyi kaldırıyor. Bunu takip edeceğim. Acaba üst kurul paylarını ödemeyen, ödemediği için , biriken televizyonlar , radyolar mı var ? Ama teknik olarak bunun düzenlenmesi gerekiyordu. “

Reklam
Reklam

Üçüncü yargı paketinde değiştirilen bir maddeye de dikkat çeken Develi, “ Ceza Yasası’nın 132’inci maddesinin dördüncü fıkrası aynen şöyleydi, ‘ kişiler arasındaki haberleşmelerin içiriğinin basın ve yayın yolu ile yayınlanması halinde, ceza yarı oranında artırılır. Şimdiki madde de ise , ‘ soruşturma ve kovuşturma işlemlerinin haber verme sınırları aşılmaksızın haber konusu yapılması suç oluşturmaz’ deniliyor. Bu madde ile, toplum mühendisliği yaparak, Ergenekon gibi, KCK gibi davaların altyapısını oluşturan , gazete ve televizyonlarda, internet sitelerinde yayınlanan görüntüleri,haberleri yayınlayan gazeteler ve gazeteciler kurtarıldı. Hükümetin işine gelen, yaklaşık 6 aydır toplum mühendisliği yapmak için kullanılan bu araçlara alet olanlar cezaevine girmekten kurtuldular.” diye konuştu.

TV’LERİN UYDU FREKANS BORÇLARI

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, hükümete yakın televizyonların uydu frenaks borçlarını ödemediklerini de söyledi. Develi, “ Kanal Beyaz televizyonunun 325 bin lira , Kanal 24 televizyonunun 1 Milyon 266 bin lira, Kanaltürk’ün ise 233 bin lira borcu bulunuyor. Türksat bu televizyonların sözleşmelerini iptal etmiyor ya da edemiyor. Yani bir taraftan bu televizyonlara devletin olanakları peşkeş çekiliyor, bir taraftan da suç işleyen yandaş gazeteciler cezaevine girmekten kurtarılıyor. “ dedi.

Reklam
Reklam

TELEKOM, DEVLETİN FRENAKSLARINI KULLANDIRIYOR

CHP Milletvekili Develi, Türksat kurulduğunda, Türk Telekom’un elindeki uydu frekansları ve linklerinin, Aycell şirketi, Aria Şirketi ve oradan da Avea şirketi tarafından kullanılmaya başladığını belirtti.2002 yılından itibaren Yüksek Denetleme Kurulu’nun bu uydu frekanslarının peşine düştüğüne dikkat çeken Develi, “ Türksat her komisyon döneminde bu frekansların bedelini istiyor ama Türk Telekom kendisine ati olmayan bu frekansları Avea Şirkteninin GSM operatörünün altyapısı için kullanıyor. Bu frekanslar kamunun malıdır, AK Parti Hükümetinin de iktidarda bulunduğu devletin malıdır. Bunu çoğunluk hissesine sahip olmadığımız Türk Telekom Avea şirketi haksız şekilde kullanmaktadır. Bunun bedeli milyarlarca dolara varmaktadır. Sizden ricam hükümet olarak bu konunu üzerine gitmenizdir. Devletin parasını şahıs şirketlerine yedirmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: