Develi’de Kentsel Dönüşümde İlk Adım Atıldı

Kentsel Dönüşüm uygulaması ile ilgili olarak Develi Belediyesi tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde; Belediye Başkanı...

Kentsel Dönüşüm uygulaması ile ilgili olarak Develi Belediyesi tarafından Mustafa Aksu Kültür Merkezinde; Belediye Başkanı Recep Özkan, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis üyeleri, müteahhit firmalar ve vatandaşların katılımıyla bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıda Şehir ve Bölge Plancısı ve Yerel Yönetimler Uzmanı Hakan Açıl, kentsel dönüşümde diyaloğun önemine dikkat çekerek “Halka rağmen değil, Halk için Halk ile birlikte Kentsel dönüşüm” düşüncesini vurguladı.

Belediye Başkanı Recep Özkan, Develi ilçesi eski yerleşim birimlerinden Aşağı Everek, Fenese Aşağı, İzmirli, Cami Kebir, İbrahim ağa ve Abdulbaki mahallelerinde uygulama yapılmasının Belediye Meclisinde karara bağlandığını ancak kentsel dönüşüm yapılacak alanla ilgili ilçe genelinde bir tarama yapılması ve öncelikli kentsel dönüşüm alanının belirlenmesi gerektiğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: