Develi'den Görme Engellilere Hissedilebilir Kılavuz Uygulaması

KAYSERİ (AA) - Develi Belediyesi, engellilerin toplumda daha rahat ve engelsiz yaşamalarını sağlamak için görme engellilere yönelik hissedilebilir kılavuz uygulaması başlattı.

Develi Belediyesi, engellilerin toplumda daha rahat ve engelsiz yaşamalarını sağlamak için görme engellilere yönelik hissedilebilir kılavuz uygulaması başlattı. Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, engellilerin yaşam alanlarını iç ve dış mekanlarda daha da kolaylaştırmak için bir takım yeni uygulamalar başlattıklarını söyledi. Engelilerin de herkes gibi günlük hayatta birlikte yaşamın bütün alanlarındaki hak ve hizmetlere ulaşabilmesi ve bunlardan yararlanabilmesi amacıyla hissedilebilir kılavuz uygulamasına geçtiklerini ifade eden Özkan, şöyle devam etti: "İlk uygulamayı belediye hizmet binasının iç ve dış mekanında başlattık. Bununla birlikte ilçe merkezinde öncelikle ana yollarda acil ihtiyaç olan bölgelerde, sinema ve kültür merkezi gibi yoğun kullanılan alanlarda görme engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmak istedik. Görme engelli vatandaşlarımızın günlük yaşamda ihtiyaçlarını yardım almadan yapmalarına bir nebze olsun katkı sağlamış olduysak ne mutlu bize."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: