Devinme olayı ne demek? Devinme olayı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Dilbilgisi hakkında bilgi sahibi olmak, fikirlerin ve duyguların başarıyla dile getirilmesini mümkün kılar. Kişinin kendisini rahatlıkla ifade etmesine yardımcı olan dilbilgisi kuralları, birleşik kelimeleri de şekillendirir. İki kelimenin birleşimi sırasında devreye giren bu kurallar, kelimelerin anlam kazanmasında önemli yan rol oyuncuları arasındadır. Devinme olayı birleşik kelimesi de dilbilgisi kuralları ile oluşmuştur. Devinme olayı ne demektir?

Birleşik kelimeler meydana gelirken dilbilgisi kuralları göz önünde tutulmuştur. Türk Dil Kurumu da yürüttüğü detaylı incelemelerini bu kıstaslara göre gerçekleştirir. Devinme olayı birleşik kelimesinin anlamını araştıranlar, Türkçedeki dilbilgisi kurallarının bu birleşik kelimeyi nasıl etkilediğini görebilirler. Türk Dil Kurumu (TDK) tarafından süzgeçten geçirildikten sonra sözlükte de yer verilen Devinme olayı birleşik kelimesi ne anlama gelir?

Devinme olayı Ne Demek? Devinme olayı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

  • Devinme olayı birleşik kelimesinin TDK sözlüğe göre 1 farklı anlamı vardır.
Reklam
Reklam

Devinme olayı TDK sözlük anlamı şu şekildedir:

  1. isim,gök bilimi Yerin dönme ekseninin tutulum düzleminin normali çevresinde bir koni çizecek biçimde çok yavaş olarak dönmesi, presesyon

Anahtar Kelimeler: