Devler, Kula maden suyu ile ilgileniyor

MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kula İlçesi'ne 18 kilometre uzaklıktaki Eski Selendi Karayolu üzerinde bulunan, mide ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği bildirilen Kula Maden Suyu İşletmesi'nin sözleşmesi Ocak 2006'da bitiyor. Belediye tarafından 33 yıl önce yap-işlet-devret modeliyle Zabunoğlu A.Ş.'ye kiralanan işletmeyle Ege Bölgesi'nde piyasaya hakim olmak isteyen İstanbul ve Bursa'da faaliyet gösteren dev gıda ve içecek firmalarının ilgilendiği bildirildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kula Belediye Başkanı Halil Gülcü, "Kula maden suyu Türkiye'de sayılı sulardan birisi. Kalite ve bazı hastalıkları iyileştirmesi yönünden birinci sırada yer alıyor. Bizim önceliğimiz sözleşmesi dolan işletmeci firmadan yana, ancak şartlarımız uymazsa diğer firmalarla masaya otururuz. Maden suyumuz, piyasası olan ve özellikle Ege Bölgesi'nde aranan bir sudur. Bu nedenle özellikle Ege Bölgesi'nde piyasaya hakim olmak isteyen İstanbul ve Bursalı büyük gıda ve içecek firmaları ilgileniyor" dedi.

Reklam
Reklam

İşletmeyle ilgilenen İstanbul ve Bursa merkezli firmaların isimlerini açıklamasının şık olmayacağını kaydeden Gülcü, "Bizim bu firmaların ismini açıklamamız şık olmaz. Çünkü önce fabrikayı ve tesisleri kuran Zabunoğlu A.Ş. yöneticileriyle masaya oturacağız. Eğer onlarla anlaşamazsak diğer firmalarla görüşeceğiz. Biz her şeyden önce belediyemizin menfaatlerini düşünüyoruz. Fiyat tespiti içinde hukukçu arkadaşlarımız araştırma yapıyor" şeklinde konuştu.