Devler Ligi'nde bu gece!..

Şampiyonlar Ligi'ne A, B, C ve D gruplarında yapılacak 3. maçlarla devam edilecek. Gecenin en krtik maçında Beşiktaş, İnönü Stadında Liverpool'u konuk edecek. İşte tüm gruplarda son durum ve bu akşam oynanacak maçlarla ilgili önemli bilgiler...

A GRUBU
Temsilcimiz Beşiktaş'ın 0 puanla son sırada yeraldığı bu grubun sürpriz lideri, özellikle de Liverpool deplasmanında aldığı galibiyetle herkesi şaşırtan 6 puanlı Marsilya. Porto'nun 4 puanla ikinci sırada bulunduğu A Grubu'nun favorisi Liverpool'sa, sadece 1 puana sahip ve 3. sırada.

Reklam
Reklam

Marsilya - Porto
A Grubu'nda topladığı 6 puanla lider olan Marsilya, 4 puanla ikinci sırada yer alan Porto'yu konuk edecek. Eric Gerets'in gelmesiyle toparlanan ve sürpriz bir şekilde grupta ilk sıraya yerleşen Marsilya, Fransa Ligi'nde hala sondan dördüncü sırada. Porto ise 7 maçta elde ettiği 7 galibiyetle Portekiz Ligi'nin zirvesinde yer alıyor.

Bu maç öncesi Marsilya'da Rodriguez, Nasri ve Ziani gibi çok önemli eksikler bulunuyor. Porto ise maça tam kadro ile çıkacak.

Marsilya bu maçı kazanması halinde gruptan çıkmayı neredeyse garantileyecek. Porto'ysa bu maçtan puan veya puanlar alırsa ikincilik için büyük avantaj elde edeecek. Oldukça zor geçmesi beklenen maçın berabere bitme olasılığı çok yüksek.

Beşiktaş - Liverpool
Grubun diğer maçında henüz puanı bulunmayan Beşiktaş, sürpriz bir şekilde sadece bir puanı bulunan Liverpool'u konuk edecek. Beşiktaş, evinde oynadığı Porto maçında birçok gol pozisyonu yakalamış; ancak bunları bir türlü gole çeviremeyince son dakikalarda yediği bir golle sahadan boynu bükük ayrılmıştı. Liverpool ise bu sene ne Premier Lig'de ne de Şampiyonlar Ligi'nde istikrarı yakalayabildi...

Reklam
Reklam

İki takım da haftasonu zor derbilerden 3'er puanla ayrılarak moral buldular ve bu maça kilitlendiler. İki takım için de puan kaybı , Şampiyonlar Ligi macerasının sonu demek olacak. Liverpool, kadro derinliği ve tecrübesi ile Beşiktaş'tan daha avantajlı olmasına rağmen, son performans durumlarına bakıldıkta, bu maçın her sonuca açık olduğunu görüyoruz.

B GRUBU Şampiyonlar Ligi'nin bir diğer 'ölüm' grubuysa B Grubu. Bu grupta oynanan son maçların ardından Chelsea 4 puanla lider durumda bulunuyor. Schalke ve Valencia'nın üçer, Rosenborg'unsa 1 puanı var.

Rosenborg - Valencia
Rosenborg, grubun en zayıf takımı görüntüsünde olmasına rağmen ilk hafta Chelsea deplasmanında 1 puan alınca herkes hayrete düşmüştü. Norveç takımı, bu puanın tesadüf olmadığını kanıtlamak için çıktığı Schalke maçındaysa 2-0 yenilmekten kurtulamayarak büyük bir avantajı kaçırdı. Rosenborg, bu akşam grubun bir başka iddialı takımı olan Valencia'yı konuk edecek. İspanyol ekip, istkrarsız sonuçların ardından toparlandı ve ligde arka arkaya galibiyetler almaya başladı. Şampiyonlar Ligi'nde ise Schalke gibi bir deplasmandan 2-1'lik galibiyetle ayrılmalarına karşın, evlerinde Chelsea'ye aynı skorla mağlup olarak herkesi şaşırttılar. Aslında Valencia bu sene deplasmanlarda daha iyi oynarken, evinde zorlanıyor.

Reklam
Reklam

Valencia uzun süreli klasik eksikleri haricinde bu karşılaşmaya tam kadro çıkacak. Evsahibi ekipte de sakat ve cezalı oyuncu bulunmuyor. Valencia'nın La Liga'daki galibiyetlerinin burada da devam etmesi büyük olasılık.

Chelsea - Schalke 04
Grubun diğer maçında lider Chelsea, evinde 3 puanlı Schalke'yi ağırlayacak. Chelsea, Avram Grant'ın teknik direktörlüğe gelmesiyle toparlandı ve ligde de iyi sonuçlar, seri galibiyetler elde etmeye başladı. Bu sezon Bundesliga'da şu ana kadar hayal kırıklığı yaşayan Schalke ise Bayern'in 9 puan gerisinde 5.sırada bulunuyor.

Chelsea'de Ashley Cole ve kaptan John Terry forma giyemezken, Alman takımı bu maça tam kadro çıkacak. Chelsea'nin evineki bu zorlu maçı kazanıp, liderliğini pekiştirmesi muhtemeldir.

C GRUBU
Şampiyonlar Ligi'nin tuhaf gruplarından biri C Grubu. Bu grupta Olimpiyakos 4 puan ve averajla lider, Real Madrid aynı puanla ikinci, Lazio ise 2 puanla 3.sırada yer alıyor. Grubun iddialı takımlarından Werder Bremen'in ise henüz puanı yok.

Reklam
Reklam

Real Madrid - Olympiakos
Real Madrid ile Olimpiyakos bu akşam Barnabeu'da liderlik için kapışacaklar. Bu maçı kazanan, gruptan çıkma yolunda büyük bir adım atmış olacak.

Real Madrid haftasonunda İspanya liginde ilk yenilgisini Espanyol önünde aldı. Aslında bir süredir pek de iyi oynayamayan Madrid ekibi için bu, gecikmiş bir yenilgi bile sayılabilir. Milli maç araları nedeniyle oldukça yıpranan Real Madrid, seyircisi önünde haftasonunun acısını çıkarmaya çalışacak.

Olimpiyakos içinse herşeye güllük gülistanlık. Yunan takımı kendi liginde son dört maçını kazanarak ikinci sıraya yükselmesini bildi. Son olarak Werder Bremen'i 3-1 yenerek büyük bir sürprize imza atan Olimpiyakos, böylece Devler Ligi'ndeki ilk deplasman galibiyetini de elde etmiş oldu. Yunan ekibinin amacı, zor da olsa aynı başarıyı İspanya'da tekrarlamak.

Real Madrid'de Heinze ve Robben'in sakatlıkları sürüyor; ancak Robinho'nun yeniden kadroya alınması gündemde. Cannavaro'nun durumu ise maç saatinde belli olacak. Konuk ekipte eksik oyuncu bulunmuyor. İki takımın da etkili golcüleri var. Zevkli ve bol gollü bir maç izleyebiliriz.

Reklam
Reklam

Werder Bremen - Lazio
Grubun diğer karşılaşmasında puansız Werder Bremen, 2 puanlı Lazio'yu ağırlayacak.. Alman ekibi, bu maçtan da puan çıkaramazsa, Şampiyonlar Ligi macerasını erken noktalamış olacak. Lazio ise Şampiyonlar Ligi'nde şu ana kadar yenilgi yüzü görmüş değil. İtalyan ekibi, Serie A'nın aksine Avrupa arenasında başarılı bir performans sergiliyor.

Evsahibi ekipte Hunt, Baumann, Owomoyela, Pierre Wome ve Ivan Klasnic sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecekler. Carlos Alberto'nun durumu ise maç saatinde belli olacak. Lazio'daysa Stefano Mauri ve Cristian Ledesma kadroda yoklar. Lazio bu deplasmandan puan çıkarabilir.

D GRUBU
Şampiyonlar Ligi bu yıl sürprizlerle başladı. İlginç sonuçlara sahne olan gruplardan biri de D grubu. Lucescu'lu Shakhtar Donetsk, şu ana kadar oynadığı iki maçını da kazandı ve 6 puanla zirveye yerleşti. Milan ve Celtic'in 3'er puanları bulunurken, Benfica şimdilik puansız son sırada.

AC Milan - Shakhtar
Ligde kabus dolu günler geçiren ve son olarak evinde Empoli'ye 1-0 yenilen son Şampiyonlar Şigi şampiyonu Milan, evinde lider Shakhtar Donetsk ile kapışıyor. Bu karşılaşma geçtiğimiz sezon oynanıyor olsaydı, Milan'ı rahatlıkla 'kesin favori' ilan edebilirdik; ama bu sezon durum biraz farklı. Milan'da moraller bozuk. Üstelik sağlam kadrosu, oynadığı müthiş takım oyunu ve Lucescu gibi kurt bir hocanın direktifleriyle Ukrayna ekibi, sezonun şu ana kadarki en çarpıcı ekiplerinden biri.

Reklam
Reklam

Milan'da Dida cezalı olduğu için forma giyemeyecek. Marek Jankulovski sakat. Hafif sakatlığı bulunan Kaka'nın durumu maç saatinde belli olacak. Konuk ekipte ise eksik futbolcu yok.

Milan, Serie A'da bocaladığı zamanlarda bile Avrupa'da başarılı olmuştur. Bu maçı kazanması sürpriz olmaz; ancak çok zorlanacağı kesin.

Benfica- Celtic
Grubun diğer maçında puansız Benfica, 3 puanı bulunan ve ikincilik için Milan'la çekişen Celtic'i konuk ediyor. Benfica bu maçtan puan alamazsa Şampiyonlar Ligi macerası sona erecek. Grupta Milan'ı devirerek önemli bir sürprize imza atan Celtic'in galibiyeti, hatırlanacağı gibi o karşılaşmanın son anlarında meydana gelen olaylar nedeniyle bir nebze de olsa gölgelenmişti. Celtic'in Şampiyonlar Ligi'ndeki deplasman performansıysa bir felaket. İskoç ekibi, şu ana kadar dış sahada oynadığı 14 maçtan hiç galibiyet çıkaramazken, sadece 1 beraberlikle yetinip tam 13 yenilgi elde etti. İskoç liginde lider konumda bulunan Celtic, haftasonunda ezeli rakibi Rangers'a 3-0 yenildi.

Reklam
Reklam

Benfica'da maç öncesi önemli eksikler var. Edcarlos ve Zoro, sakatlıktan yeni çıktıkları için riske edilmeyecekler. Petit ve Nuno Gomes'in de sakatlıkları sürüyor. Celtic'te ise eksik futbolcu bulunmuyor. Benfica, rakibinin deplasman fobisi hesaba katıldığında, kazanmaya yakın olan taraf olarak görünüyor.

Roxanne Y. Kılıçlıoğlu / Goal.com