Devlet Adamları Deve Kuşu Yumurtasına, İzmir Haritası Kelebek Kanadına Taşındı

Bu yıl 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatı Kültür Şöleni'nde dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler kendi...

Bu yıl 11.si düzenlenen Türkçe Olimpiyatı Kültür Şöleni'nde dünyanın dört bir yanından gelen öğrenciler kendi kültürünü de tanıttı. Kelebek kanadından yapılan İzmir haritasından, devlet adamlarının fotoğrafının deve kuşu yumurtasına işlenmesine kadar bir çok el emeği ürün stantlarda görücüye çıktı.

Orta Afrika’dan gelen Selime Zalo, kelebek kanatlarından yaptıkları İzmir haritasını tanıttı. Tropikal bir ülkede yaşadıklarını ve ülkelerinde çok fazla kelebek olduğunu söyleyen Zalo, "Ormanlara kelebekler geliyorx yumurta bırakıyorlar ve sonra ölüyorlar. İnsanlar kelebekleri alıyorlar, tablo ve figürler yapıyorlar. Kendi kültürümüzü göstermek için biz de bu tabloyu olimpiyatlara özel olarak yaptık." diye konuştu. Zalo, tabloların yapımının bir yıla yakın sürdüğünü belirtti.

Reklam
Reklam

Güney Afrika’dan gelen Achmad Ibrahium ülkelerinde deve kuşu yumurtasının büyük önem taşıdığını ifade ederek, "Biz bu yıl olimpiyat için özel bir süs eşyası getirdik. Bu yumurtaları özel bir kişi yapıyor. Yumurtayı dikkatli bir şekilde kırıyor ve içini boşaltıyor. Daha sonra ne istiyorsanız onu işliyor." diyerek işlemenin yapılışını anlattı. Mustafa Kemal Atatürk, Abdullah Gül, Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçtaroğlu ve Aziz Kocaoğlu’nun fotoğraflarını yumurta üzerine taşıyan Ibrahim, süsleme işlemin yaklaşık 2 günde yapıldığını kaydetti.

Nijerya’dan gelen Fatma Kyari de ülkelerinde zobo ismiyle anılan bitkiden yapılan meyve suyunu tanıttı. Özel günlerde bu içeceği ürettiklerini söyleyen Kyari, içeceğin hem sıcak hem de soğuk tüketildiğini aktardı.

Uganda’dan gelen Zurah Kagoya ise ülkesinde fenne olarak bilinen meyveyi anlattı. Fenne’nin elma ve armut gibi ağaçta yetiştiğini dile getiren Kagoya, meyvenin A, B ve C vitaminleri içerdiğini ve lifli bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Kagoya, fennenin dilimlenerek içindeki zarından ve çekirdeğinden arındırıldıktan sonra yendiğini aktardı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz