Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, halka köfte dağıttı

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşen köfte şenliğinde Bakan Bağış ve Tuzla...

Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış’ın katılımıyla gerçekleşen köfte şenliğinde Bakan Bağış ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ızgaraya geçerek halka köfte dağıttı.
İstanbul’un en iyi köfte restaurantlarını barındıran Tuzla, İstanbul’un en gözde köftecilerini dünyaya duyurmak ve yemek turizminin merkezi haline gelmek amacıyla köfte şenliği düzenledi. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağışın açılış kurdelasını kesmesiyle başlayan köfte şenliğinde konuşma yapan Bakan Bağış “Burada, Tuzla’daki esnafımızın gerçekten büyük kadirşinaslık göstererek, her birinin yüzlerce kilo köfteyi ücretsiz dağıtma kararlılığını ortaya koyup, Tuzla Belediyesi ile birlikte köfte şenliği yaşatmalarını ortak hareket etme noktasında çok anlamlı buluyorum. İşte bizim insanlık değerimiz, işte bizim paylaşma kültürümüz. Bunlardan bi haber olan köftehor muhalefete de duyurulur” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile birlikte köfte standlarını tek tek dolaşan Bakan Bağış, Başkan Şadi Yazıcı ile beraber ızgara tezgahına geçerek köfte pişirdi. Bakan ve Başkan, pişirdikleri köfteleri vatandaşlara ikram ettiler.

Reklam
Reklam

18 BİN KİŞİYE KÖFTE DAĞITILDI
Tuzla’da hizmet veren 16 köfte restoranının ücretsiz köfte dağıttığı şenliğe, hem Tuzla’dan hem de civar ilçelerden vatandaşlar yoğun ilgi ve katılım gösterdi. Binlerce kişi Tuzla sahiline köfte yemek için akın etti. Köfteciler vatandaşların talebini karşılamada zorlanırken tezgahlarda uzun kuyruklar oluştu. 18 bin kişiye ücretsiz köfte dağıtılan şenlikte; animasyon gösterileri, en hızlı köfte yeme yarışması, en lezzetli köfte yarışmaları gerçekleşti. Tuzla 1. Köfte Şenliği, sanatçı Rafet El Roman’ın muhteşem konseri ile sona erdi.
Köfte şenliğiyle ilgili açıklama yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, şenliğin Tuzla’nın potansiyelinin ortaya çıkarılması ve tanıtılması yönünde atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Tuzla’nın sahil bölgesinde onlarca köfte restoranının olduğunu, vatandaşlarımızın İstanbul’un birçok ilçesinden Tuzla’ya köfte yemeye geldiklerini ifade eden Başkan Yazıcı, “Bu sene ilk kez düzenlediğimiz Köfte Şenliğini geleneksel hale getirip her sene düzenleyeceğiz” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz