Devlet Hastanesi deprem bölgesine doktor gönderdi

Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye her türlü sağlık desteği gitmeye devam ediyor. Erzincan...

Van’da meydana gelen deprem felaketinin ardından bölgeye her türlü sağlık desteği gitmeye devam ediyor. Erzincan Devlet Hastanesi de deprem bölgesine sağlık personeli gönderdi. Başhekim Dr. Muzaffer Çakmak, deprem bölgesine sağlık ekibi desteğinde bulunduklarını açıkladı.
Van’da meydana gelen depremin ardından bölgeye Türkiye’nin her yerinden sağlık personeli gönderiliyor. Erzincan’dan giden sağlık ekipleri deprem bölgesine ulaşarak çalışmalara başladı. Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Muzaffer Çakmak, görevlendirilen sağlık ekipleri ile iletişim halinde olduklarını belirterek, hayat şartlarının zorlaştığının haberini aldıklarını hatırlattı.
Başhekim Çakmak, “Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz. Van’daki deprem nedeniyle bölgeye sağlık ekipleri gönderildi. Uzman doktor arkadaşlardan da bir ekip oluşturuldu. Bunlar arasında çocuk cerrahı, çocuk hastalıkları, iç hastalıkları, iki tane anestezi uzmanımız, beyin cerrahisi, göğüs cerrahisi ortopedi ve genel cerrahi bulunmakta. Arkadaşlarla telefon trafiği devam ediyor, şartların zor olduğunu ancak çalışmaların aralıksız sürdüğü haberini aldık. Arkadaşlarımızın iyi neticelerle dönmelerini bekliyoruz.” dedi.
Erzincan Devlet Hastanesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Başhekim Dr. Muzaffer Çakmak, hastaların Devlet Hastanesi'nde bütün branşlarda poliklinik hizmeti alacaklarını ifade etti. Çakmak, hastanenin kadın doğum ve çocuk bölümü ile ilgili son durumu değerlendirerek, şöyle dedi: “Hastanemizde deprem öncesi yapılan ve kadın doğum ve çocuk bölümü hizmetlerinin yürütüldüğü bir binası var. Yapı itibariyle bu binanın hizmete devam edemeyeceği sonuçlandı. Her iki bölümü de Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne transfer edeceğiz. Ancak, her iki bölümden de devlet hastanemizde poliklinik hizmeti vermeye devam edeceğiz. Hastalarımız, hastanemize geldiğinde poliklinik anlamında bütün hizmeti alacaklar. Hasta yatışı gerekirse hastalarımız kadın doğum ve çocuk bölümü hizmetleri için Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bu hizmetten faydalanabilecekler.”
Erzincan Devlet Hastanesi ile Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin idari yapıları korunmak kaydıyla mali yönden tek çatı altında toplandığını söyleyen Başhekim Çakmak, bu sayede sağlık hizmetlerinin daha iyi yürütüleceğini söyledi. Başhekimlik binası yanında bulunan idari binanın Psikiyatri Bölümü için kullanılacağını ifade eden Çakmak, mevcut kantin binasının da tadilattan geçirilerek idari işlerin bu binada yürütüleceğini belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz