Devlet hastanesine iki yeni tıbbi cihaz

Niğde Devlet Hastanesine, epilepsi hastalığının tanı, tedavi ve takibinde kullanılmak amacıyla dijital EEG cihazı ile beyin kanaması geçiren hastalar için elektrikli kraniotom cihazı aldı.

NİĞDE (A.A) - Devlet Hastanesi Nöroloji Uzmanı Dr. Beratgül Echeverria, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dijital EEG cihazının tıp teknolojisinin son ürünü olduğunu belirtti.

Bu cihaz sayesinde sıra bekleme sorununun ortadan kalkacağını ifade eden Echeverria, cihazın epilepsi hastalığının tanısında ve takibinde kullanıldığını söyledi.

Dr. Mustafa Kemal İlik de beyin kanaması geçiren hastaların kafatası bölgesine 15 dakika içerisinde müdahale etme olanağı sağlayan elektrikli kraniotom cihazı sayesinde ameliyat sürelerinin kısalacağını belirtti.

Reklam
Reklam

İlik, beyin kanaması geçiren hastalar için saniyelerin bile çok büyük önemi olduğunu vurgulayarak, cihazın bu alanda önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz