Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne nasıl başvururum? DHMİ personel alımı...

Devlet Hava Meydanları'nın yaptığı duyuruda 126 personelin alınacağı bildirildi. Peki kamu personel alım ilanın detayları neler?

DHMİ personel alım ilanını duyurdu. Bu kapsamda Devlet Hava Meydanları işletmesi'ne 126 kamu personeli alımı yapılacak. Peki DHMİ personel alım ilanına kimler başvuru yapabilecek? İşte 126 kamu personeli alımı hakkında detaylı bilgiler.

126 kamu personelinin alınacağı DHMİ'de atama yapılacak pozisyonlar ve sayıları ise belli oldu. Buna göre DHMİ için alınacak personellerden 26'sı Asistan Hava Trafik Kontrolörü, 100'ü Stajyer Hava Trafik Kontrolörü görevlerine getirilecek. Asistan Hava Trafik Kontrolörü ve Stajyer Hava Trafik Kontrolörü Adayları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almaları bekleniyor.

Reklam
Reklam

DHMİ PERSONEL ALIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI?

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü bünyesinde 399 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3/c Bendi kapsamında istihdam edilmek üzere, 31.01.2007 tarih ve 26420 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde belirtilen hükümler çerçevesinde aşağıdaki şartlara haiz açıktan atama ile personel alınacak.

Asistan hava trafik kontrolör adayları için aranan genel şartlar ise şöyle,

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak
c) Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak,
ç) ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak, ( aranan şartlar www.dhmi.gov.tr adresinde yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)
d) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
e) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)
f) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak

Reklam
Reklam

Stajyer hava trafik kontrolör adayları için aranan genel şartlar ise şöyle,

a) T.C. vatandaşı olmak,
b) 4 yıllık fakülte veya 4 yıllık yüksek okul mezunu olmak,
c) İlan edilen KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan aldığını belgelemek,
ç) Başvuru sırasında son beş yıl içerisinde, İngilizce dilinde YDS/e-YDS sınavından en az 70 puan almış olmak veya bu puana denk ÖSYM Başkanlığı tarafından 25.02.2016 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil belgesine sahip olmak. (22.05.2012 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.)
d) Hava Trafik Kontrol Kursunun Başlayacağı 25/12/2017 tarihi itibariyle, 27 yaşından gün almamış olmak, (25/12/1991 ve sonrasında doğmuş olmak.)
e) ICAO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak,(aranan şartlar Kuruluşumuz resmi internet adresinde (www.dhmi.gov.tr) yer alan Hava Trafik Kontrol Hizmetleri Personeli Lisans ve Derecelendirme Yönetmeliği'nde yazılı bulunmaktadır.)

f) Hava/yer ve yer/yer sesli iletişiminde Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak, (Bu durum sınav komisyonunca tespit edilerek tutanak altına alınır ve yazılı sınavı geçmiş olsalar bile sınavı kazanmış sayılmaz ve elenirler.)

Reklam
Reklam

g) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
h) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırması sonucu olumlu olmak.

DHMİ SINAVI NASIL OLACAK?

DHMİ için yapılacak sınav sisteminde aday seçimi Hava Trafik Kontrol adayları için geliştirilmiş, bilgisayar destekli seçme sınavı veya genel yetenek, muhakeme, zeka, hafıza ve çabuk karar verme gibi özellikleri test etmeye yönelik yazılı sınav ve Türkçe ve İngilizce dillerinde, yanlış anlamalara ve aksamalara yol açabilecek belirgin bir aksan veya lehçe, dilde pelteklik, gizli kekemelik ve aşırı heyecan sahibi olmamak gibi özelliklerin tespitine yönelik sözlü sınav şeklinde yapılacak.

Reklam
Reklam

DHMİ SINAV BAŞVURUSUNDA İSTENECEK EVRAKLAR

a) Yüksek Öğrenim diploması veya bitirme belgesinin fotokopisi,
b) 4,5x6 ebadında 2 adet vesikalık fotoğraf,
c) KPSS sınav sonuç belgesinin çıktısı,
ç) Başvuru sırasında son beş yıl içerisinde, İngilizce dilinde YDS/e-YDS sınavından en az 70 puan almış olmak veya ÖSYM Başkanlığı tarafından 25.02.2016 tarihinde yayımlanan eşdeğerlik tablosunda belirlenen yabancı dil bilgisine sahip olduğunu gösterir belge. (22.05.2012 tarihinden sonraki belgeler geçerlidir.) (Sadece Aday Stajyer Hava Trafik Kontrolörü için başvuranlar)
d) Aday Başvuru Formu. (Ek-1)
e) Nüfus Cüzdanı Fotokopisi.
f) Adli Sicil Kaydı Beyanı (Ek-2)
g) Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formu (Ek-3) (Bilgisayar ortamında doldurulup renkli fotoğraf yapıştırılarak 3 nüsha halinde imzalı olarak gönderilecek.) (Nüfus cüzdanı suretini onaylayan kısmı boş bırakılacak.)