Devlet Korumasındaki Çocuklarını Geri Istiyor

Ali KADI/NİĞDE, 5 yıldır Niğde Kapalı Cezaevi'nde bulunan 18 Ağustos 2016’da çıkan yasa kapsamında  erken tahliye edilen 47 yaşındaki 3

Ali KADI/NİĞDE, 5 yıldır Niğde Kapalı Cezaevi'nde bulunan 18 Ağustos 2016’da çıkan yasa kapsamında erken tahliye edilen 47 yaşındaki 3 çocuk babası Hüseyin Akçalı, cezaevinde bulunduğu sırada eşinin psikolojisinin bozulduğunu, bu nedenle 3 çocuğunu devlet korumasına verdiğini söyledi.
Eşinin psikolojisi düzelmesine rağmen maddi durumu iyi olmadığı için çocuklarının kendilerine verilmediğini ileri süren baba Akçalı şöyle yakındı:
"Ben cezaevindeyken çocuklarımın Niğde Valiliği Sevgi Evleri çocuk yuvasına alınmasını talep ettim. Fakat şu anda cezaevinden çıktım. Çocuklarıma gerek evcil izini, gerekse hafta sonları almak için başvurdum. Mahkemem devam ediyor. Ancak Sevgi Evleri çocuk yuvası yetkileri, çocuklarımın evci izni için olumsuz yanıt veriyor."
'ÖZLEDİK, BUNALIMA GİRDİK'
Kendisi ve eşinin çocukları özlediklerini, bu nedenle bunalıma girdiklerini kaydeden Hüseyin Akçalı, "Maddi durumum olmadığı için çocuklarım tarafıma verilmiyor. Şuan kamu yararına ücretsiz çalışıyorum. Bor Aile Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açtım. Çaresizlik içerisindeyim. Devlet büyüklerinden yardım talep ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: