Devlet Memuru olmak için yapılması gerekenler

Kamu personelliği kavramında en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de nasıl devlet memuru olunabildiğidir. Devlet memuru olmak için neler yapılmalı? Herkes devlet memuru olabilir mi? Kimler memur sayılmaktadır? Ve benzeri sorularımız ile ilgi

Devlet Memuru olmak için yapılması gerekenler

Kamu personelliği kavramında en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de nasıl devlet memuru olunabildiğidir. Devlet memuru olmak için neler yapılmalı? Herkes devlet memuru olabilir mi? Kimler memur sayılmaktadır? Ve benzeri sorularımız ile ilgili bilgilendirici makalemizi sizlere sunmaktayız.
Devlet memuru olmak için gerekli olan 2 çeşit kadro bulunmaktadır. A ve B olarak adlandırmış olduğumuz kadro sisteminde:
A Grubunda bulunan kadroda Sosyal bilimler, Hukuk ve İktisat mezunları içerisinden bireyler seçilmektedir.
B Grubunda bulunan kadroda ise diğer 4 yıllık üniversitelerden mezun olan bireyler arasında seçim yapılmaktadır.
Devlet Memuru olmak için bilinmesi gereken diğer ayrıntılar:
İlk olarak yüksek veya orta öğretim hayatını tamamlamış olmalıdır.
Yaş sınırlaması olarak belirtilen 18 yaşını geçmiş olmalıdır.
Baraj puan olarak bilinen 60 ve üzeri bir puan almak ve KPSS'ye katılım sağlamak gerekmektedir.
ÖSYM'ye katılan bireylerde ÖSYM tarafından yerleştirilebilinmektedir.
Sınav sonuçları açıklandığı vakit yerleştirilme işlemleri ve duyurular Devlet Personel Başkanlığınca yapılmaktadır.
Kurumlarca ihtiyaç duyulmakta olan kadrolar ve sınav sonuçları açıklanarak yüksek trajlı 3 gazetede yayınlanmaktadır. İhtiyaç duyulmakta olan kadro yapısı ise Devlet Personel Başkanlığınca belirlenerek bildirilmektedir.
Devlet memuru olan bireyler 2 yıllık aday memur olarak gözlemlenip 3 farklı eğitime tabi tutularak bu eğitimlerin sonucunda memurluk hayatının devamı veya sona ermesi ile ilgili net bir karara varılmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde gerçekleşecek olan disiplin cezaları ve benzeri işlemlerin oluşması durumunda bireyin memurluk hayatı sona erdirilmektedir.

Reklam
Reklam