Devlet parasıyla umre etik midir?

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde Erdoğan’ın ABD, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Suudi Arabistan gezilerini Meclis gündemine taşıdı.

ANKARA (ANKA)- Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği soru önergesinde, Erdoğan’ın ABD, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de Suudi Arabistan gezilerini Meclis gündemine taşıdı. Genç, “Abdullah Gül ve Bülent Arınç Suudi Arabistan’da Umre de yapmışlardır. Devletin parasıyla Umre yapmak etik midir, İslami kurallara uyar mı?” diye sordu.

Genç, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın Türk Hava Yollarından aldığı büyük uçak ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de yine THY’den sağlanan bir uçakla Suudi Arabistan’a gittiğini kaydetti. Genç, soru önergesinde Başbakan Erdoğan’a şu soruları yöneltti:

Reklam
Reklam

“Bu uçakların gidiş-dönüş tüm giderleri kaç liradır ve THY’na kaç lira ödenmektedir? Bu paralar nereden ve hangi ödenek faslından ödenmektedir? Her iki seyahate kimler katılmıştır? Sizin ve Abdullah Bey’in aile efratları var mıdır? Varsa kimlerdir? Gazetelerin yazdığına göre Abdullah Gül ile Bülent Arınç Umre de yapmışlardır. Devletin parasıyla Umre yapmak etik midir, İslami kurallara uyar mı? Abdullah Gül Suudi Kralına hediye götürmüş müdür? Götürmüş ise değeri kaç liradır?” (ANKA)