Devlet Tiyatroları Bulgaristan’da

Ankara Devlet Tiyatrosu, 1-7 Ağustos 2011 tarihleri arasında Varna’da düzenlenen ‘II. Uluslararası Monodram Tiyatro Festivali’ne...

Ankara Devlet Tiyatrosu, 1-7 Ağustos 2011 tarihleri arasında Varna’da düzenlenen ‘II. Uluslararası Monodram Tiyatro Festivali’ne ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı oyun ile katılıyor.
Festival, Varna’daki ‘Roma Hamamları’ antik kalıntılarında gerçekleştirilecek. Varna Belediyesi’nin desteği ile Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (ITI) ve UNESCO Kültür Dairesi’nin himayesinde ‘Yıldızlara Doğru Dünya Sanat Forumu’ tarafından düzenlenen festival kapsamında ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı oyun, 3 Ağustos 2011 Çarşamba günü sahnelenecek. Aynı gün, festival komitesince düzenlenen basın toplantısı, kokteyl ve gösterilerle 'Türkiye Günü' ilan edilecek.
Nikolay Vasiliyeviç Gogol’un yazdığı, Sylvie Luneau-Roger Coggio’nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan’ın çevirdiği, Cem Emüler’in proje tasarımını ve yönetmenliğini yaptığı ‘Bir Delinin Hatıra Defteri’ adlı tek kişilik oyunda, Erdal Beşikçioğlu rol alıyor. Beşikçioğlu, bu oyundaki başarılı yorumuyla 2008-2009 sezonu için Baykal Saran adına ve anısına ailesi tarafından verilen ‘Yılın Tiyatro Sanatçısı’ ödülüne değer görüldü.
Oyunun, dekor-kostüm tasarımı Sertel Çetiner; ışık tasarımı Seyhun Ayaş-Zeynel, müzik-ses-efekt tasarımı ise Tayfun Gültutan tarafından hazırlandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz