Devlet Tiyatroları yeni yıla 7 oyunla giriyor

ANKARA (ANKA) – Devlet Tiyatroları'nın belirlenen Ocak 2008 programında, 7'si yeni toplam 58 değişik oyun yer alıyor. 14 bölgedeki 29'u yerleşik, 2 sürekli turne sahnesinin yanı sıra 24 yurt içi turne olmak üzere oyunlar 638 kez perde açacak.

Devlet Tiyatroları'ndan yapılan açıklamaya göre, Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni salonu Stüdyo Sahnesi'nin açılış temsilini de verecek olan "Bir Delinin Hatıra Defteri" adlı oyun 4 Ocak Cuma günü prömiyer yapacak. Nikolay Vasiliyeviç Gogol'ün yazdığı, Sylvie Luneau ve Roger Coggio'nun uyarladığı, cem Emülen'in yönettiği oyun 8, 11,1 5, 18, 22, 25, 29 Ocak tarihlerinde de izlenebilecek.

Reklam
Reklam

İstanbul Devlet Tiyatrosu Büyük Salon'da 13 Ocak Pazar günü prömiyer yapacak olan Turgut Özakman'ın yazdığı, Şakir Gürzümar'ın yönettiği "Bir Şehnaz Oyun" 20, 27 Ocak tarihlerinde sahnelenecek. Dekoru Cem Köroğlu'ya, kostümü Gülhan Kırçova'ya, ışığı Seyhun Ayaş'a, müziği Cem İdiz'e ait olan oyunda, Tarık Ünlüoğlu, Erkan Taşdöğen, İsmail İncekara, Gülseren Gürtunca ve Simay Küçük rol alıyor.

Brian Clark'ın yazdığı, Filiz Ofluoğlu'nun çevirdiği ve Mehmet Gökçer'in yönettiği "Bu Can Benim Kime Ne" Bursa Devlet Tiyatrosu AVP Sahnesi'nde 8 Ocak Salı günü prömiyer yapacak ve 9-19 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek.

Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde 29 Ocak Salı günü prömiyer yapacak olan Neil Simon'un yazdığı ve Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Aykırı İkili" 30 ve 31 Ocak'ta da sahnelenecek.

Antalya Devlet Tiyatrosu 16 Ocak Çarşamba günü Eugene İonesco'nun yazdığı "Gergedan"; Erzurum Devlet Tiyatrosu 17 Ocak Perşembe günü N.J. Crisp'in yazdığı "Tehlikeli Saplantı"; Van Devlet Tiyatrosu ise Harun Özer'in yazdığı "Şişko Prensle Çirkin Prenses" isimli oyunların prömiyerini gerçekleştirecek. (ANKA)

Reklam
Reklam