Devlet Vatandaş İş Birliğinin Yeni Bir Zaferi

Hayırseverler ve çevre esnafın desteği, hastane yönetimi ve çalışanlarının gayretleriyle yenilenen İzmir Güney Kamu Hastaneleri...

Hayırseverler ve çevre esnafın desteği, hastane yönetimi ve çalışanlarının gayretleriyle yenilenen İzmir Güney Kamu Hastaneleri Birliği’ne bağlı Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, törenle hizmete açıldı.

Devlet ve vatandaş işbirliğiyle baştanbaşa yenilenen İzmir Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi, törenle hizmete açıldı. Hastane çalışanlarının gece gündüz demeden 22 günde tamamladığı acil servis 150 bin liraya mal oldu. Yenileme çalışmaları esnasında acil sağlık hizmeti sunumu durdurulmadı, vatandaşlar mağdur olmadı.

Reklam
Reklam

Çok kısa sürede çok iyi bir iş çıkarılarak acil servisin yenilendiğini vurgulayan İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, sözlerini şöyle devam etti: “İhaleye çıkmış olsaydık bu yenileme işlemi en azından bir yıl gibi bir süre alırdı. Fakat 22 günde tamamlandı. İzmir sağlık yönüyle büyük bir şehir, sürekli göç alması dolayısıyla da bu tür hizmetlere çok ihtiyacımız var. Hayırseverlerimizin verdiği destekler, bağışçılarımızın yaptığı bağışlar çok kıymetli. Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bağışçıların ve hayırseverlerin verdiği desteklerin önemine dikkat çeken İzmir İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Türkyılmaz, “Bu tür hizmetler çok kolay gerçekleşmiyor. Bağışçılarımızın yardımları, hayırseverlerimizin verdiği katkılar sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırmada çok önemli. Burada gördüğümüz de İzmir’e, İzmirlilere çok daha kaliteli acil sağlık hizmeti sunmanın gayretleridir. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Acil Servisin yenilenmesinde bağışçıların ve hayırseverin maddi desteklerinin yanında Bozyaka esnafının da çok önemli katkıları olduğunu aktaran Hastane Yöneticisi Op. Dr. Serdar Bayrak, “Katkı verenlere, destek olanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Acil servisimiz adeta imece usulüyle tamamlandı. İhale yoluna gitmiş olsaydık harcama kalemimiz yaklaşık üç katına çıkacaktı ve yenileme işlemi çok daha uzun zaman alacaktı” dedi, yılda 210 bin hastanın tedavi gördüğü acil servisin 55 yatak kapasiteli olduğunu, acil durumlarda ise yatak sayısının arttırılabileceğini sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: