Devletin imkanlarını kullanacağız

Göznede okuma yazma etkinlikleri

Okuma yazma etkinlikleri kapsamında Gözne ilköğretim Okulu öğretmen ve öğrencileri Gözne çarşı meydanında açtıkları stantta okuma yazma bilmeyenleri tespit ettiler. Okul Müdürü Yavuz GÜNDÜZ etkinlikle ilgili olarak "Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Sodes projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kalmasın sloganı ile bir proje hazırlamıştır. Kaymakamlığımızın desteği ile 285000 nüfuslu ilçemizde okumaz yazmazların tespitinin yapılıp okuma yazma kursu açılması hedeflenmiştir. Gözne İlköğretim Okulu olarak açtığımız bu stantlarda vatandaşlarımız proje hakkında bilgilendirilip okuma yazma bilmeyenleri okulumuza davet ediyoruz. Rutin olarak açacağımız bu stantlarda vatandaşlarımıza ulaşmayı kolaylaştırıyoruz. Okuma yazma kursuna aldığımız kursiyerlerimiz,yaklaşık 3 aylık bir eğitim sürecinden sonra 1. kademe okur yazar belgesi sahibi oluyorlar.

Reklam
Reklam

Daha sonra Halk Eğitim Merkezine yönlendirilerek 2. kademe okur yazar belgesi alıyorlar ki bu 5.sınıfı bitirmiş anlamına geliyor. Gelişen,hedefleri olan,modern bir ülke olma yolunda hızla yükselen bir değer olan ülkemizde okur yazar oranının düşük olması düşünülemez.Devletimiz bütün kurum ve imkanlarıyla vatandaşının yanındadır.Gözne dağınık yerleşimi olan bir beldemiz.Bir yörük çadırında uzanacağımız el varsa gider orada kursumuzu açar vatandaşımıza devletin bu imkanını sunarız.''dedi.

Okuma yazma standı haftada bir gün cuma günleri olmak üzere çarşı meydanında açılmaktadır. Etkinlik kapsamında hazırlanan el ilanıları ve broşürler çarşı esnafı ve vatandaşlara dağıtılmaktadır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz