“devletin Yapamadığını Biz Yaparız”

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağına yönelik haberleri değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit,...

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılacağına yönelik haberleri değerlendiren Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “İmralı canisi serbest bırakılırsa devletin yapamadığını biz yaparız” dedi.

Dernek binasında bir açıklama yapan Türkiye Harp Malulü Gazi, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, “Biz şehit aileleri ve gaziler olarak, 40 bin kişinin katili olan İmralı canisinin serbest bırakılmasına tamamen karşıyız. Devletten tek isteğimiz, bu caninin idam edilmesidir. Biz bundan başka bir şey istemiyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yavuz, çözüm sürecini de değerlendirerek, “Son günlerde başlatılan çözüm süreci, barış adı altında yapılan süreç içerisinde terör örgütü ile bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşma çerçevesinde akil insanlar kuruldu. Bu akil insanlar çeşitli bölgelerimizde görüşmeler yaptı. Kayseri'ye de geldiler ve derneğimizi ziyaret ettiler. Biz de ziyaret esnasında akil insanlara söyleyeceklerimizi söyledik. Terör örgütü muhatap alınarak yapılan çözüm sürecine karşı olduğumuzu, diğer türlü yapılacak olan çözümün destekçisi olacağımızı söyledik. Şehit aileleri ve gaziler olarak evine ateş düşen en çok bizleriz” ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinde kendilerinin muhatap alınmasını istediklerini belirten Yavuz, “Bu çözüm sürecinin bizlerin muhatap alınarak olmasını istiyoruz. Bizler muhatap alınmadan çözüm sürecine başlandı, bizler yok sayıldık. Dağlardaki hainler temizlendikten sonra bölgedeki Kürt vatandaşlarımız devletinin ve milletinin yanında olacaktır. Bunlar en küçük bahanede İmralı canisinin 4 duvar arasında yattığını söylüyor, sanki orada boş yere yatıyor, keyfiyetten yatıyormuş gibi konuşuyorlar. İmralı canisinin bir an önce idam edilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası’nın dışına çıkarılamayacağını belirten Yavuz, “Sağlık raporu alarak İmralı canisinin serbest bırakılmasına karşı duracağız. Onu İmralı Adası'nın dışına çıkaramazlar. Böyle bir sürece girerlerse şehit aileleri ve gaziler olarak bariyer örer, devletimizin yapamadığını biz şehit aileleri ve gaziler olarak yaparız. Bizim canımız yandı, canımızı yakan insanın aramıza salıverilmesini istemeyiz, onu aramızda görmek istemeyiz. Onun hak ettiği yer darağacıdır; idam edilmesini istiyoruz. Hükümetin böyle bir girişimde bulunması bizi üzer. Böyle bir girişimde bulunulmamalı. Bizi üzmelerini istemiyoruz” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: