Devletin zirvesi Hipodrom'da buluştu

ANKARA (İHA) - 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları çerçevesinde Hipodrom'da geleneksel geçit töreni yapıldı.

Devletin zirvesinin biraraya geldiği törene Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve eşi Semra Sezer, TBMM Başkanı Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ve eşi Özenç Özkök, Anayasa Mahkemesi Başkanı Mustafa Bumin, Bakanlar Kurulu üyeleri, Kuvvet Komutanları, Jandarma Genel Komutanı ve çok sayıda üst düzey askeri yetkili katıldı.

Ankaralılar'ın yoğun ilgi gösterdiği tören, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün Onur Taburu ve törene katılan vatandaşları selamlaması ile başladı. Törende, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, töreni düzenleyen Zırhlı Birlikler Okulu ve Tümen Komutanı Tümgeneral Necati Özbahadır bir konuşma yaptı. Daha sonra Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı Paraşüt Timi bir atlayış gösterisi yaptı. Ardından başlayan geçit töreninde sırasıyla, askeri dernek mensupları, TSK Onur Taburu, Tarihi Bölük, Mehteran Bölüğü, Barış Gücü Bölüğü, Atlı Süvari Birlikleri, Kara Harp Okulu öğrencileri, Astsubay Hazırlama Okulu, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bölüğü, Özel Kuvvetler, Motorlu Jandarma Grubu geçit yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri Armoni Mızıkası da tören boyunca marşlarıyla birliklerin geçişine eşlik etti. Diğer yandan askeri öğrenciler tarafından, "Sevgili Türk Halkı, Parçan Olmaktan Mutlu, Sevginle Güçlüyüz" yazılı bir pankart da dikkat çekti.

Reklam
Reklam

TÜRK YILDIZLARI ANKARA SEMALARINDA

30 Ağustos kutlamaları, hava gösterilerine de sahne oldu. Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı gösteri timi ile Kara Havacılık Okulu'nun Cobra ve Cooger tipi helikopterlerle gerçekleştirdikleri gösteriler izleyenlerden büyük alkış aldı. Tank ve zırhlı araçların geçişi sırasında F-16 ve F-4 uçakları da törene iştirak etti. Törende son olarak, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı akrobasi timleri başkent semalarında göründü. Süpersonik uçaklarla gökyüzünde gösteri yapan dünyadaki sayılı timlerden olan Türk Yıldızları'nın 7 adet F-5 tipi uçaklarının gökyüzündeki dansı nefes kesti. Türk yıldızlarının gösterisi, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Törene katılan birliklerin geçişi boyunca, Cumhurbaşkanı Sezer ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök birlikleri ayakta selamladı.