Devletin Zirvesini Buluşturan Düğünde Müthiş Tanıtım

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün kızı ile Manisa Milletvekili...

Geçtiğimiz günlerde Ankara’da yapılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün kızı ile Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’nin oğlunun düğün töreninde tam anlamıyla Soma rüzgarı esti.

Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Ankara Congresium’da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bakanlar ve milletvekillerinin de katıldığı düğün töreninde muhteşem gösterileri ile Soma’nın tanıtımına büyük katkı sağladılar. Soma Protokolünün de yoğun ilgi gösterdiği düğün töreninde 44 kişilik halk oyunları ekibi ilk olarak Bilkent Otel’de bayanlara özel kına gecesinde gösteri yaptılar. Sonrasında Congresium’da düzenlenen düğün töreninde de sahne alan Halk Oyunları ekibi Soma’nın örf, adet ve geleneklerini yansıtan mani atışmaları ve Tarihi Darkale Köyü’ne ait gösterilerle Cumhurbaşkanı, Başbakan, bakanlar ve milletvekillerinin büyük ilgisiyle karşılaştılar. Darkale Köyü’nün meşhur iğne oyalarının da tanıtımının yapıldığı törende Başbakan Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan iğne oyalarına hayran kaldı. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ile de görüşme fırsatı bulan Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi eğitmeni Ahmet Sis, Erdoğan’a çiçek takdiminde bulundu. Başbakan Erdoğan, Somalıların örf, adet ve geleneklerinin yansıtıldığı oyunları çok beğendiklerini ifade ederek, tüm Somalılara selamlarını gönderdi. Başbakan Erdoğan’ı Soma’ya davet ettiklerini söyleyen Ahmet Sis ise gösteriler sonrasında Bakan ve milletvekillerinin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını kendilerinin düğün merasimine davet eden Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi’ye ve imkan sağlayan Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene’ye teşekkür etti. Sis, düğün sonrasında birçok bakandan da davet aldıklarını ifade etti.

Reklam
Reklam

KAYMAKAM’DAN HALK OYUNLARI EKİBİNE ÖDÜL

Soma Kaymakamı Abdülkadir Karataş ise, ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlayan Soma Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’ne teşekkür ederek, önümüzdeki günlerde ekipte yer alanlara tanıtıma sağladıkları katkı nedeniyle düzenlenecek bir törende başarı tanıtım belgesi verileceğini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz