Bingöl Girişimci İşadamları Derneği (BİNGİAD) Başkanı Medeni Arifoğlu, "Bingöl ve Tunceli’ye torpil yapılıyor. Bu ayrıcalığı iyi değerlendirmemiz lazım. Bizler öncelikle devletten bir şeyler beklerken kendi firmamızı da rekabet edebilecek bir konuma getirmemiz gerekiyor.” dedi.
BİNGİAD, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelere destek vermek amacıyla üyelerine bilgilendirme semineri düzenledi. Bingöl Oteli Toplantı Salonu’nda yapılan seminere BİNGİAD Başkanı Medeni Artifoğlu, BİNGİAD üyeleri ve girişimciler katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan BİNGİAD Başkanı Medeni Arifoğlu, Fırat Kalkınma Ajansı’nın desteklerinden bölgenin en iyi şekilde faydalanması gerektiğini söyledi. Ajansın yeni dönemde Bingöl ve Tunceli’ye ‘pozitif ayrımcılık’ sağladığına dikkat çeken Arifoğlu, "Daha net bir ifadeyle söylemek gerekirse Bingöl ve Tunceli’ye torpil yapılıyor. Bu ayrıcalığı iyi değerlendirmemiz lazım. Bizler öncelikle devletten bir şeyler beklerken kendi firmamızı da rekabet edebilecek bir konuma getirmemiz gerekiyor.” dedi. Arifoğlu, verilen destekler ile işletmelerin geliştirilmesinin hedeflendiğini söyledi.
Fırat Kalkınma Ajansı Bingöl Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Fatih Çam, TRB1 Bölgesi'nde faaliyet gösteren KOBİ'ler, tarımsal üretici birlikleri ve kooperatiflerin bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projelerine destek vermek amacıyla hazırlanan iki mali destek programları teklif çağrısı döneminin 30 Kasım itibariyle başladığını bildirdi. Proje teklif çağrısı kapsamında 8 milyon 700 bin lira bütçeli 'Ekonomik Gelişme' ve 6 milyon lira bütçeli 'Tarımda Model İşletmeler' mali destek programı aracılığı ile bölgeye yaklaşık 15 milyon lira kaynak aktarılacağını vurgulayan Çam, "Tarımda Model İşletmeler Mali Destek Programı kapsamında su ürünleri üretimi, hayvancılık, yenilenebilir enerji destekli seracılık, sertifikalı organik tarım ve iyi tarıma alanlarında faaliyet gösteren kuruluşların fiziki, teknik ve beşeri niteliklerinin geliştirilmesi yoluyla bölgemizde model tarım işletmeleri oluşturulması amaçlanıyor." ifadelerini kullandı. Çam, ilgili programların son başvuru tarihinin 30 Ocak 2012 olduğunu hatırlattı.
YAZIYLA FOTOĞRAF OLUŞTURUN
TEMA Temsilcisi Proje uzmanı Cuma Karaarslan da Bingöl ve Tunceli için sektör kısıtlaması olmadığına dikkat çekerek, nitelikli proje yapılması gerektiğini söyledi. Kalkınma ajansının desteklediği projeler ile ilgili ‘püf’ noktalarını anlatan Karaarslan, girişimcilerle destek görecek alanların inceliklerini paylaştı. Kalkınma ajansına eleştiride de bulunan Karaarslan, "Koskoca bölgeye 8 milyon ayırmak çok da büyük bir kaynak değil doğrusu. Teklif çağrılarında 400 bin lira destek tutarı dediklerine bakmayın, bugüne kadar o miktarı kimseye vermediler.” şeklinde sitem etti. Bingöl’de gözle görülür bir gelişmenin olduğunu dile getiren Karaarslan, sözlerine şöyle devam etti: "Bundan birkaç yıl önce 20 kişi istihdam eden KOBİ yokken bugün 160 kişinin istihdam edildiği firmalar oldu. 20’den fazla kişiyi istihdam eden firmalar katlanarak artıyor. Bu sevindirici bir gelişme. Bunla birlikte firmalar kaliteli projeler yapmalıdır. Projesini sunacak firma mutlaka ne yaptığını ve neler yapabileceğini ispat etmelidir. Ajans yeni firmalardan çok mevcut firmaların gelişimine destek veriyor. Girişimcilerimizin yapması gereken en önemli konu yazıyla fotoğraf oluşturmaktır. Meramınızı öyle bir anlatın ki değerlendiriciler sizin fotoğrafınızı görsün.” Karaarslan, proje yaparken girişimcilerin mutlaka piyasa araştırması yapıp belgelerini hazırda bulundurmalarını istedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz