Devrekani Yem Fabrikasına İso Belgesi

Devrekani ilçesinde 1998 yılından beri üretim yapan Devrekani Yem Fabrikası İSO belgesi alarak kalite standartlarına...

Devrekani ilçesinde 1998 yılından beri üretim yapan Devrekani Yem Fabrikası İSO belgesi alarak kalite standartlarına sahip oldu.

Kastamonu’nun önemli sanayi kuruluşlarında Devrekani Yem Fabrikası, “Gıda Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi-İSO 22000” ve aynı zamanda “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi-İSO 18001” standartlarında uygulama başlattı.

“Gıda Güvenliği Kalite Yönetim Sistemi” ve “İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi” uygulaması başlatan Devrekani Yem Fabrikası, İSO Kalite Belgesi alarak büyük bir başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

Son 6 aylık dönemde büyük gelişmeler gösteren Devrekani Yem Fabrikasında “Kaliteli Üretim için Kaliteli Yönetim” anlayışı kapsamında yaptığı müracaat sonrası kalite belgesiyle ödüllendirildi.

Devrekani Yem Fabrikası A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Çirişoğlu, Devrekani Yem fabrikasındaki gelişmeler ve hedefleri hakkında bilgi verdi. Çirişoğlu, günümüz ekonomilerinde değişmeyen en önemli faktörün kalite olduğunu vurgulayaak, “Yem sektöründe fiyat, vade vb. satış şartlarıyla da iş yapmak, rekabet etmek mümkün. Biz ise Kaliteli Üretimle rekabet etmeyi ve hizmet vermeyi tercih ediyoruz” dedi.

Kaliteli Üretiminde Kalite Yönetim Sistemi ile elde edilebileceğini belirten Çirişoğlu, “Bu şekilde üretimin devamlılığı da sağlanır. Kalite Yönetim Sistemlerinin Ölçüsü ve Standardı ise İSO Kalite Belgesidir. Biz fabrikamızda yaptığımız yenilikler ve gelişmelerle İSO-22000 Gıda Güvenliği ve İSO-18001 İş Sağlığı ve İş Güvenliği Yönetim Sistemlerini uygulamaya koyduk ve bu kapsamda sertifikalarımızı aldık. Yani İSO Belgeleri de kalitemizi belgelemiştir. Kaliteden taviz vermeden üretim ve satış yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Hayvan yetiştiriciliğinin en zor yıllarından birini yaşadıklarını açıklayan Çirişoğlu, şöyle konuştu: “Yakın geçmişteki yanlış teşvik ve kredi politikası, yurdumuz ve dünya genelindeki kuraklık nedeniyle meydana gelen hammadde üretimindeki düşüş yem hammaddesi fiyatlarını ve dolayısıyla yem fiyatlarını, yem fiyatları da besicilik ve sütçülükte maliyetleri yükseltmiştir. Bu durumdan daha az etkilenmenin yollarından biri verimlilik yani “daha az maliyetle daha çok fayda” elde etmektir. Buna minimum maliyetle maksimum ürün elde etme de deriz. Kaliteli yemlerimiz bu konuda üretici ve yetiştiricinin en büyük destekçisi olacaktır”

Stratejik planlarında yönetim kurulunca alınan kararlarda ortakların yaptığı istişarelerde net olarak ortaya konulan konunun başında yem üretiminde hiçbir şekilde kaliteden taviz vermeden Kaliteli Yem üretmeye devam edeceklerini ifade eden Çirişoğlu, “Bu hedefimizi “Yüksek Verimlilik İçin Ka-Li-Te, Kalite İçinde Devrekani Yem” sloganıyla daha da geliştirmek istiyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

Devrekani Yem Fabrikasının halen 185 ortağının bulunduğunu belirten Çirişoğlu, şunları kaydetti: “Sanayi faaliyetiyle bölge kalkınmasına üstel fonksiyonlu bir katkı sağlayan, gelişmesi ve istikrarlı bir sanayi faaliyetini devam ettirmesinin bölgemiz için stratejik bir önemi olduğu çok önemli bir kuruluştur. Çok ortaklı böyle bir şirket bir ticari faaliyetten öte bölgeye bir kamu hizmeti vermektedir. Bu bakımdan bölge halkımızın bunun farkında olarak fabrikamıza sahip çıkmasını yani yem alımlarında bizi tercih etmelerini yemle alakalı olan olmayan herkes için önemli görüyoruz. Çünkü daha yüksek kapasite ile çalışan fabrikamız, daha fazla istihdam yani iş-aş demek, daha çok nakliyeciye iş demek, yetiştiriciye hesaplı kaliteli yem demek, çiftçiden daha fazla ve her türlü ham madde almak demek."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: