Devrek’te İlk Teravih Namazı Kılındı

İslam aleminin kutsal ayı olan ve 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlaması ile birlikte tüm...

İslam aleminin kutsal ayı olan ve 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlaması ile birlikte tüm İslam aleminde olduğu gibi Teravih namazı Devrek’te de huşu içerisinde idrak edildi.

İslam alemin büyük coşku içerisinde beklediği mübarek 11 Ayın Sultanı olan Ramazan ayının başlangıcı olan Teravih namazı tüm İslam aleminde olduğu gibi Zonguldak’ın Devrek ilçesinde de büyük bir coşku içerisinde idrak edildi. Ramazan ayının ilk gününde camilere akın eden ilçede ve köylerde ikamet eden kadın, erkek ve çocuklar Teravih namazını eda edebilmek için erkenden camileri doldurdular. Ramazan ayının ilk gününde teravih namazını kılmak için adeta birbirleriyle yarışan Devrekliler, namaz kılmak için iştirak ettikleri camilerin içlerinde yer bulamayınca camilerin avlularında ve yollarda namazlarını kılmak zorunda kaldılar. Ayrıca Devrek Belediyesi de Ramazan ayına mahsus olmak üzere şehrin çeşitli cadde ve sokaklarında Led ışıklandırmalar yaparak “Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan” yazdırması ilçenin akşamdan sonra ayrı bir havaya bürünmesine neden oldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: