Devrek’te Yaz Kur’an Kursları Faaliyete Geçti

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurt genelinde başlatılan Yaz Kur’an Kursları’na Devrekli çocuklar büyük ilgi...

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tüm yurt genelinde başlatılan Yaz Kur’an Kursları’na Devrekli çocuklar büyük ilgi gösteriyorlar.

“Gel Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz” sloganı ile başlatılan yaz kurslarında Zonguldak’ın Devrek İlçesinde ve köylerinde ikamet eden çocuklar Kuran’ı Kerim’i öğrenmek için camilere akın ediyorlar.

Devrek Merkez Yeni Cami’de yaklaşık 50 talebeye Kuran öğretmek için eğitim veren İmam Hatip İlyas Karadeniz verilen eğitimlerle ilgili şunları söyledi,” Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından “Bu Yaz Kuran’ı Gönlüne Yaz” sloganı ile başlatılan kurslarımızda Müezzin Kayyım arkadaşımız İsa Albayrak ile birlikte yavrularımıza Kuran’ın ilk harfleri olan Elif -ba’dan başlayıp kademe, kademe ilerleyerek Kuran’ı Kerim’i yüzünden okumayı öğretmektir. Çocuklarımız oldukça istekli başladılar ve inanıyorum ki Ağustos ayının 24’ün de sona erecek kurs sonunda başta Kuran’ı Kerim olmak üzere diğer dini vecibeleri de öğrenmiş olarak buradan ayrılacaklar” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: