Devrek’te Yıllardır Süren Kanalizasyon Sorunu Çözüldü

Devrek’e 1998 selinde hasar görerek kullanılmaz hale gelen Uzunçay Mevkiindeki 456 metrelik kanalizasyon hattı yeniden...

Devrek’e 1998 selinde hasar görerek kullanılmaz hale gelen Uzunçay Mevkiindeki 456 metrelik kanalizasyon hattı yeniden şehir şebekesine bağlandı.

Zonguldak’ın Devrek İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalar sonucu uzun zamandır kullanılmaz durumda olan kanalizasyon hattı tekrar şehir şebekesine bağlanarak önemli bir sorun ortadan kaldırıldı. Yapılan çalışmaları değerlendiren Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, “Kanalizasyon bir şehrin olmazsa olmazlarındandır. Biz de belediye olarak bu konuya çok önem veriyoruz. Şehrimizde yaşayan her bireyin güzel olan her şeye layık olduğu düşüncesiyle ulaşmak istediğimiz nokta alt ve üst yapıların tamamlandığı, su, kanalizasyon gibi temel problemlerin çözüme kavuşturulduğu sağlıklı, çağdaş ve modern bir şehre dönüştürmektir. Devrek Belediyesi olarak bu konuda sağlam adımlar atarak ilerliyoruz. 1998 selinden bu zamana kadar Uzunçay bölgesinde bulunan evlerin kanalizasyon atıkları Devrek Irmağına akıyordu. Halkımızın sağlığını ve yer altı sularının kalitesini etkileyen, 15 yıldan bu yana ırmağa dökülen kanalizasyon atıklarının zararlarından kurtuluyoruz. Vatandaşlarımız uzun süredir kullanılmaz durumda bulunan kanalizasyon hattı nedeniyle mağduriyet yaşıyorlardı. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bu sorunu ortadan kaldırdık. İlçemizin ortasından geçen ve şehrimize ayrı bir güzellik katan Devrek Irmağına dökülen atıkları da tamamen ortadan kaldırmış olduk” dedi.

Reklam
Reklam

DAHA ÖNCE 35 YILLIK KANALİZASYON SORUNU ORTADAN KALDIRILMIŞTI

İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu alanın 35 yıldır süren kanalizasyon sorununu daha önce çözdüklerini belirten Başkan Semerci sözlerini şöyle sürdürdü:

“Göreve geldiğimiz andan itibaren su ve kanalizasyon sorunlarını çözmek için çok büyük yatırımlar yaptık. İmam Hatip Lisesi ve bulunduğu mahallenin 35 yıllık kanalizasyon sorununu daha önce ortadan kaldırdık. Çomaklar Deresine akarak hem kötü kokular yayan hem de toplum sağlığını yakından ilgilendiren sorunu çözüme kavuşturmuştuk.”

YATAY SONDAJ TEKNOLOJİSİ KULLANILDI

Hışıroğlu Çay Mevkisinde Sabahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nin su ve kanalizasyon sorunlarını yatay sondaj teknolojisi ile çözdüklerini belirten Başkan Semerci, “Hışıroğlu Çay Mevkisi Sabahat-Cemil Ulupınar Anadolu Öğretmen Lisesi’nde yaşanan su ve kanalizasyon sorunları yatay sondaj teknolojisini kullanarak gidermiş olduk. Bir bölümünü daha önce yaptığımız Uzunçay bölgesindeki kanalizasyon çalışması ile ilçemizde kanalizasyon sorunu tamamen giderilmiş oldu diyebilirim” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz