Devrimci Karargah Davasında 4 Tahliye

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 89 sanığın yargılandığı Devrim Karargah...

Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 11’i tutuklu 89 sanığın yargılandığı Devrim Karargah davasında 4 kişi tahliye edildi. Mahkeme Hanefi Avcı’nın tahliye talebini ise reddetti.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 15. duruşmaya eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 11 tutuklu sanık ve bazı tutuksuz sanıklar ile sanık avukatları katıldı. Mahkeme salonuna diğer sanıklardan ayrı olarak getirilen Hanefi Avcı savunmasında, “Bu dava siyasi bir dava olduğu için beni tahliye etmiyorsunuz. Ama benim suçsuz olduğumu siz benden daha iyi biliyorsunuz” diyerek mahkemeden tahliyesini talep etti. Avcı savunmasının alınmasının ardından cezaevine gönderildi. Mahkemede söz alan diğer sanıklar ise haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek tahliye edilmelerini istediler.

Reklam
Reklam

Mahkeme, sanık ve sanık avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından duruşmaya ara verdi. Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti tutuklu sanıklar Necdet Öztürk, Emrol Pamuk, Mehmet Güneş ve Vedat Yıldız’ın tutuklu kaldığı süre ve dosya kapsamını göz önüne alarak tahliye edilmeleri karar verdi. Ayrıca mahkeme heyeti, Hanefi Avcı’nın da aralarında bulunduğu 7 tutuklu sanığın ise tahliye taleplerini suçun vasfı, niteliği, kuvvetli suç şüphesi ve delil durumu göz önünde bulundurarak reddetti.

Mahkeme heyeti duruşmayı erteledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz