Dezavantajlı Çocuklara Tff'den Destek

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçedeki dezavantajlı çocuklar üzerinde 2010 yılında başlattığı 'Sporla yaşa' projesinin 3. etabı...

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın ilçedeki dezavantajlı çocuklar üzerinde 2010 yılında başlattığı 'Sporla yaşa' projesinin 3. etabı için toplanan Koruma Kurulu Üyeleri projeyi değerlendirdi.

Sümerpark Lara Restoranda yapılan ve 2 saat süren toplantıda konuşan Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Doğan Kaya; "Kurumlar arası işbirliği sağlayarak suç işlemiş veya suç işlemeye meyilli olan çocuklarımızı suç ortamlarından uzak tutarak sporla buluşturmak, kısaca su testisi kırılmadan tedbirimizi almaktır. Tescilli olan bu projemizle bu çocuklarımızın toplumumuzda iyi birer insan olmalarını sağlamak istiyoruz. Amacımız sporcu yetiştirmek değil sporla uğraştırarak iyi birer insan olmalarını istiyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Engelli ve Dezavantajlı Çocuklar Futbol Şubesi Sorumlusu Deniz Cengiz, sporla yaşa projesini incelemek üzere Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı koruma kurulu toplantısına katıldı. Suçun oluşmadan önce önlenmesi açısından projeye büyük önem verdiklerini ifade eden Cengiz; "Ulusal boyuta da taşınan bu proje ile Türkiye Futbol Federasyonumuz, Nazilli'de başlatılan çalışmayı ulusal boyuta taşımada destek olmuştur" dedi.

Alanında tek proje olan Nazilli'deki 'Sporla yaşa' projesinin TFF için çok önemli olduğunu ifade eden Deniz Cengiz; "Proje, Türkiye'deki dezavantajlı çocukların topluma kazandırılmasında çok önemli bir örnektir. Futbola duyulan sevgi bu çocuklarımızın kazanılmasında büyük rol oynayacak. İstanbul, Ankara, Adana, İzmir ve daha birçok büyük ilimizde olmayan bu projenin bakanlığımıza ve tüm dünyaya örnek olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"SU TESTİSİ KIRILMADAN ÖNLEM ALIYORUZ"

Başsavcı Doğan Kaya ise, TFF'nin de desteği ile dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması çalışmasının daha da hızlanacağını ifade ederek; "Projemiz sadece Nazilli ile sınırlı kalmayıp ulusal ve uluslararası boyut kazanmıştır. İngiltere ve Bulgaristan'ın yakından takip ettiği projemize işbirliği teklifi gelmiştir. Adalet Bakanlığı, Spor ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca iyi analiz edildiğinde onlarında uygulayacağı bir projedir. Türkiye'deki denetimli serbestlik Şube Müdürlüklerince kolaylıkla uygulana bilecek olan bu projeyi 2013 yılında sonlandıracağız. Nazilli Kaymakamlığı, Nazilli Belediyesi, Nazilli Ticaret Odası, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Bölüm Başkanlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Koruma Kurulu üyelerinin desteği dışında başka hiçbir maddi desteğin olmadığı projemiz sayesinde ilçede suç işleyen çocukların yüzde 80'inin suç işlemediğini öğrendik. Bu sonuçta projenin başarısının bir kanıtıdır. Ben projede emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: