Dezavantajlı Çocuklara Thk Jesti

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün Projesi kapsamında dezavantajlı çocukların eğitimi sürüyor. Projeye dahil...

Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünün Projesi kapsamında dezavantajlı çocukların eğitimi sürüyor. Projeye dahil olan 300 çocuğun eğitimleri kapsamındaki sosyal proje gezileri Çanakkale'nin ardından bu kez Ankara Türk Hava Kurumu ve Eskişehir Türk Kuşu Tesisleri oldu. Velilerle birlikte 35 öğrenciyi yolcu eden Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya; "Toplumumuzda dezavantajlı olarak gördüğümüz çocuklarımızın rehabilitesi ve eğitimi kapsamında yaptığımız çalışmalarımızı Türk Hava Kurumu'nun Ankara merkezi ile Eskişehir'deki Türk Kuşu tesisleri gezisi ile süsledik. Çocuklarımız bu gezide çok önemli iki yeri ziyaret ederek ufuklarını genişletecek" dedi.

Reklam
Reklam

"PROJE 2 YIL SÜRECEK"

Bir yıl önce başlatılan projenin toplam 2 yıl süreceğini ifade eden Başsavcı Doğan Kaya; "Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü olarak yaklaşık bir yıldır devam eden 'Sporla Yaşa' projesi kapsamında bulunan 300 öğrenci arasından 35'ini daha geziye gönderiyoruz. Türk Hava Kurumu'nun Ankara merkezi ile Eskişehir'deki Türk Kuşu Tesisleri'ni gezdireceğimiz çocuklarımız öncelikle bilgi, görgü ve kültürel gelişimlerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bu çocuklarımızın birçoğu Nazilli dışına çıkmamış çocuklarımız. Hayatlarında ilk kez Ankara'yı, THK'yı ve burada bulunan uçakları görerek yakından inceleme ve dokunma avantajını yakaladılar. Bu çocuklarımızın çocukluk dünyasının genişlemesi projemiz için çok önemli."

"MEYVELERİNİ KISA SÜREDE TOPLADIK"

Projenin daha ilk yılında çok önemli ilerleme kaydettiklerini ifade eden Başsavcı kaya; "Toplumumuzda bulunan dezavantajlı çocuklarımızı toplumumuza kazandırmak için başlattığımız projede Nazilli Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, ADÜ BESYO, Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü, Gençlik Spor Hizmetleri İlçe Müdürlüğü ve sivil toplum kuruluşlarının destekleri ile projemiz çok iyi gidiyor. Çocuklarımızın birer çiçek olduğunu ve bu çocuklarımızı kazanarak çiçeklerinin kokularını toplumumuza yayacağız. Biz kazanırsak nazilli, dolayısıyla da Türkiye kazanacak. Onların bizim için değerli olduklarını biz gösterdik. Aileleri de gösteriyor. Bu ilgi, sevgi ve özveri ile çocuklarımız son bir yılda çok önemli ilerleme kaydetti. Özellikle spor alanında güreş takımımız Aydın'da çok sayıda birincilik aldı. Bizler de bu başarılarından dolayı onları ödüllendirmek için ülkemizin tarihi, kültürel yerlerini gezdiriyoruz. Dezavantajlı olmalarına rağmen bu çocuklarımız avantajlı çocuk oldular. Bu nedenle projeye dahil olmak isteyen çok sayıda ailemiz var. Kendilerine fırsat verilmeyen çocuklar olduğuna inandığım bu çocukla, projenin devamı ile ileride başarılı sporcu, politikacı, yönetici ve işadamları çıkacaktır" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz