Dezavantajlı Çocuklara Umut Olacaklar

Çocuklara yönelik ‘Bir Umut Ol Benim İçin’ projesi, Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic....

Çocuklara yönelik ‘Bir Umut Ol Benim İçin’ projesi, Eker Süt Ürünleri Gıda San. ve Tic. AŞ, Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bursa Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü’nün imzaladığı protokol ile hayata geçirildi.

Projeyle, akranları ile eşit imkânlara sahip olamayan çocukların, akademik ve sosyal etkinliklerle gelişimlerine destek olunması hedefleniyor. UÜ Rektörlük binasında düzenlenen protokol töreni ile anlaşma imzalandı.

'BİR UMUT OL BENİM İÇİN'

'Bir Umut Ol Benim İçin' projesi; yaşadığı çevrenin elverişsiz koşulları nedeniyle akranlarıyla eşit imkânlardan yararlanamayan dezavantajlı konumdaki öğrencilerin, Eğitim Fakültesi’nde öğrenim gören öğretmen adaylarıyla birlikte akademik ve sosyal etkinlikler yaparak gelişimlerine destek olmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Proje, yabancı dil, matematik, fen, Türkçe gibi alana yönelik akademik desteğin yanı sıra; satranç, drama çalışmaları, kitap okuma etkinlikleri, müzik, resim gibi sanatsal çalışmalar, masa tenisi, halk oyunları ile birlikte sinema, tiyatro, çeşitli söyleşiler ve gezi gözlem etkinliklerini de kapsıyor.

Proje kapsamında Eker, çocukların yemek giderlerini karşılarken, Uludağ Üniversitesi tüm eğitim ve kırtasiye ihtiyacını giderecek. Bursa Emniyet Müdürlüğü ise öğrencilerin ulaşımından, etkinliklerin güvenli bir şekilde yürütülmesi ve hafta sonu yapılacak gezi gözlem gibi etkinliklerin yürütülmesinden sorumlu olacak. Örnek bir proje olarak Türkiye genelinde de yaygınlaşması beklenen 'Bir Umut Ol Benim İçin' projesi, 40 çocuğun katılımıyla 20 hafta devam edecek.

ÜNİVERSİTE FİLDİŞİ KULELERDE KALMIYOR

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak, Uludağ Üniversitesi'nin özellikle bu dönemde kendi fildişi kulelerinde yaşamayıp toplumun her alanında olduğunu belirterek, "Bence üniversiteler zaten bu şekilde olmalı. Bunun bir karşılığı olarak özellikle bu dönmede en aktif olan merkezlerimizden proje yönetim merkezinin önemli bir aktivitesinin imzasını atacağız. Proje eğitim merkezimizin üniversite ve sektörlerle yapacağımız bu anlamlı törenin özellikle kurumlar arasında ki işbirliğine katkı sağlamasını ben özellikle diliyorum. Bu anlamda ben Eker firmasına teşekkür ediyorum. Bize bu anlamda çok büyük katkıları oldu. Hem burs katkıları, hem de işyeri bakımından öğrencilerimize büyük değer kattı." dedi.

Reklam
Reklam

Projenin önemli bir parçasını ise emniyetin oluşturduğunu anlatan Parlak, "Ne zaman başımız sıkışsa bir telefonla yanımızda olup bize katkı sağlayan emniyet müdürlüğümüze de teşekkür ediyorum. Bu dönemde yapılan bu tür çalışmalar ile hem üniversitemiz hem de kentteki paydaşlarımıza önemli bir katkı sağlanacaktır bu proje ile." şeklinde konuştu.

KÜÇÜK ADIMLARLA BÜYÜK FARKLAR OLUŞTURULUR

Toplumlarda küçük adımlarla büyük farklar oluşturulabileceğine dikkat çeken Eker Yönetim Kurulu Üyesi Nevra Eker Güryel ise "Bu tür projeler ile Bursa halkı ve Türk toplumun çok daha güçlü nesiller yetiştirmesine katkı sağlanacaktır. Biz de Eker olarak bu projede bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Çok hayırlı ve başarılı bir proje olmasını diliyorum." diye konuştu.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pehlivan ise Uludağ Üniversitesi'nin her zaman bu tür sosyal çalışmalarla yanlarında olduğunu belirterek, "Eğitim camiası bizim ve tüm dünyanın gözbebeği. Uludağ Üniversitesi de seçkin bir üniversite. UÜ'nün bu projede yer alması bizi çok mutlu etti. UÜ'nün projenin her noktasında olması ve sahibi durumunda olması bizleri onurlandırdı." dedi.

Reklam
Reklam

UÜ Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockerberger de, üniversite olarak bölgenin sorunlarına çözüm ortağı olmak istediklerini belirterek, hem akademik hem de sosyal sorumluluk içinde olmak istediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: