Dha Ankara- Adalet Bakanı Gül: Almanya'dan  Uluslararası Hukukun, Sözleşmelerin Gereği Talebi Yerine Getirmesini Bekliyoruz

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına ve iadesine ilişkin, "Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iadesi istendi. Bu konuda

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına ve iadesine ilişkin, "Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iadesi istendi. Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi. Almanya'nın uluslararası hukukun, insan hakları çerçevesinde mükellefiyetlerini yerine getirmesini bekliyoruz. Almanya'dan uluslararası hukukun, sözleşmelerin gereği talebi yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Adil Öksüz'ün Almanya'da olduğu iddialarına ve iadesine ilişkin bir soruya şu yanıtı verdi: "FETÖ terör örgütü yöneticisi Adil Öksüz ile ilgili yapılan yargılama devam ediyor. Bu kişi ile ilgili Ankara 4'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde uluslararası sözleşmeler çerçevesinde yakalama, tutuklama kararı çıkarıldı.

Reklam
Reklam

ALMANYA'DAN BİR YANIT GELMEDİ
Almanya'da olduğuna ilişkin ihbarlar ve bir takım haberler nedeniyle Almanya'dan Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla iadesi istendi. Bu konuda Almanya'dan bir yanıt gelmedi.

ALMANYA'DAN ULUSLARARASI HUKUKUN, SÖZLEŞMELERİN GEREĞİ TALEBİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ
Bizler de uluslararası hukukun, sözleşmelerin gereği olarak Almanya'dan bu konuda gerekli adımları atıp bu husustaki talebi yerine getirmesini bekliyoruz. Bu hususta bize herhangi bir geri dönüş olmadı. Hukukun gereğinin bir an evvel yapılmasını bekliyoruz.

ALMANYA'NIN ULUSLARARASI HUKUK, İNSAN HAKLARI ÇERÇEVESİNDE MÜKELLEFİYETLERİNİ YERİNE GETİRMESİNİ BEKLİYORUZ
Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla muhtemelen bir cevap gelecektir. Olması gereken budur. Almanya'nın uluslararası hukukun, insan hakları çerçevesinde mükellefiyetlerini yerine getirmesini bekliyoruz."

Görüntü dökümü

-Abdülhamit Gül'ün açıklaması

-Detaylar

Hakime TORUN / ANKARA (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: