Dha Ankara - Dışişleri Bakanlığı'ndan Katalonya Açıklaması

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İspanya'nın Katalan bölgesindeki referandumla ilgili bir soruya cevap verdi. Müftüoğlu açıklamasında, "İspanya'nın toprak

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Sözcüsü ve Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, İspanya'nın Katalan bölgesindeki referandumla ilgili bir soruya cevap verdi. Müftüoğlu açıklamasında, "İspanya'nın toprak bütünlüğüne saygıyı esas olarak görüyoruz" dedi.

Müftüoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Katalunya Özerk Yönetimi'nin 1 Ekim 2017 tarihindeki referandum girişimiyle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyoruz. İspanya'nın toprak bütünlüğüne saygıyı esas olarak görüyoruz. Bu süreçte İspanya kanunlarına riayet edilmesi ve şiddet olaylarına yol açılmasından kaçınılması önem taşımaktadır.

Reklam
Reklam

Tarihten gelen, yakın dostluk ve müttefiklik ilişkilerine sahip olduğumuz İspanya'nın bu tür sınamaları aşacağına ve demokratik bir yaklaşımla, ulusal diyalog ortamını en iyi şekilde tesis edeceğine inanıyoruz."

Haber: ANKARA,(DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: