Dha Ankara - Emniyet'ten Deaş Operasonlarıyla Ilgili Açıklama: 690 Kişi Yakalandı, Haklarında Adli Işlemlere Başlandı

 EMNİYET Genel Müdürlüğü'nce, bugün ülke genelinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalarda 690 kişinin yakalanarak,

EMNİYET Genel Müdürlüğü'nce, bugün ülke genelinde, terör örgütü DEAŞ'a yönelik 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalarda 690 kişinin yakalanarak, haklarında adli işlemlere başlandığı bildirildi. Yakalanan şahıslarla çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ile ruhsatsız 2 tabanca, 2 av tüfeği ve 355 fişek ele geçirildiği belirtildi.
Emniyet Genel Müdürlüğü Medya Halkla İlişkiler ve Protokol Daire Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü DEAŞ'a 28 ilde bugün eşzamanlı operason düzenlendiği kaydedildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün DEAŞ operasonlarına ilişkin yazılı açıklaması şöyle:
"Son günlerde Türkiye'nin Suriye'de yürüttüğü Fırat Kalkanı Harekâtı akabinde DEAŞ terör örgütünün sansasyonel eylemler arayışında olduğu, kadro teminine yönelik propaganda faaliyetlerine hız verdiği ve özellikle yayın organlarında Türkiye'yi nerede ise en önemli eylem hedefi olarak belirlediği takip edilmektedir. Bu kapsamda, çatışma bölgeleri ile irtibatlı olduğu değerlendirilen kişi ve gruplara yönelik Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde uzun süredir sürdürülen planlı operasyonel çalışmalar neticesinde; 5 Şubat 2017 günü ülke genelinde 28 ilde eş zamanlı olarak başlatılan çalışmalarda 690 kişi yakalanarak haklarında adli işlemlere başlanmıştır. Yakalanan şahıslarla çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ile 2 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ve 355 fişek ele geçirilmiştir.
Emniyet Genel Müdürlüğü, bundan sonrada ülke bütünlüğüne ve vatandaşlarımızın huzuruna yönelen her türlü terör örgütüne karşı mücadelesini aralıksız ve kararlılıkla devam ettirecektir."

Reklam
Reklam

Haber: ANKARA, (DHA)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: