Dha İstanbul Bülten - 1

1- KADIKÖY'DE NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YA DESTEK EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ: 16 GÖZALTI * Gözaltına alınan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan,

1- KADIKÖY'DE NURİYE GÜLMEN VE SEMİH ÖZAKÇA'YA DESTEK EYLEMİNE POLİS MÜDAHALESİ: 16 GÖZALTI

* Gözaltına alınan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER, Çağatay KENARLI / İstanbul DHA
Kadıköy'de açlık grevlerinin 156. gününde akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için eylem yapan gruba polis müdahale etti. Gruptan 6'sı kadın olmak üzere 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın da olduğu öğrenildi.
Kanun Hükmünde Kararname ile işlerinden atıldıktan sonra açlık grevine başlayan ve ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'ya destek vermek için grevlerinin 156. gününde Süreyya Operası önünde eylem düzenlendi. Saat 19.30'da başlayan eylemde "Açlık grevinin 156. gününde işimizi geri istiyoruz' pankartı açmak isteyen gruba polis müdahale etti. Müdahale sonucunda 6'sı kadın 16 kişi gözaltına alındı. Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre, gözaltına alınanlar arasında Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da bulunuyor. Gülsüm Elvan'ın polise mukavemet etmekten gözaltına alındığı belirtilirken, eylemciler Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, ifadesinin alınmasının ardından savcılık talimatıyla emniyet müdürlüğünden serbest bırakıldı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
--------------------------
-Polis müdahalesi
-Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınması
-Gülsüm Elvan'ın gözaltına alınırken yere düşmesi
-Polisin opera önünde önlem alması
-Gözaltına alınanların polis otobüsü ile alandan ayrılmaları

11.08.2017 - 22.07 Haber Kodu : 170811194
11.08.2017 - 20.56 Haber Kodu : 170811186

===========================

2- OKUL BAHÇESİNDEKİ ATATÜRK BÜSTÜNE SALDIRAN ŞÜPHELİ RUH VE SİNİR HASTALIKLARI HASTANESİNE GÖNDERİLDİ

Haber: Çağatay KENARLI, İSTANBUL DHA
İstanbul Ümraniye'de bir okulun bahçesindeki Atatürk büstünü söktüğü belirlenen Mehmet T. çıkartıldığı mahkeme tarafından Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Ümraniye Mehmet Akif Mahallesi'ndeki Yukarı Dudullu 75.Yıl Ortaokulu'nun bahçesinde bulunan Atatürk büstü dün saat 02.15 sıralarında bir kişi tarafından söküldü. Olayla ilgili Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı. Polis ekipleri yaptığı çalışmada olayı gerçekleştirdiğini tespit ettiği Mehmet T.'yi yakalayarak gözaltına aldı. Gözaltına alınan Mehmet T.'nin Ümraniye Asayiş Büro Amirliği'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Mehmet T. savcılık sorgulamasının ardından sevk edildiği mahkeme tarafından Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderilmesi kararı verdi. Şüpheli Mehmet T. polis ekipleri tarafından hastaneye teslim edildi.

Reklam
Reklam

============================

3- KASIMPAŞA'DA TARİHİ BÜYÜK HAMAM YANDI

Haber - Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İstanbul,(DHA)
Kasımpaşa'da, tarihi Büyük Hamam'da yangın çıktı. Kadınlar kısmının dinlenme bölümünde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin 1 saatlik çalışması sonucu söndürüldü.
Bülent Demir Caddesi üzerindeki tarihi Büyük Hamam'ın kadınlar kısmının üst katındaki dinlenme bölümünde saat 17.15 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Bu sırada, hamamda bulunan müşteriler, çalışanların yardımıyla dışarı çıktı.
İhbar üzerine olay yerine gelen Fatih, Beyoğlu ve Şişli itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti. Yangın, yaklaşık bir saat süren çalışmalar sonucu tamamen söndürüldü.
Tarihi Büyük Hamamı 3 nesildir işlettiklerini belirten Ali Otyakmaz "Yangın nasıl oldu hiç anlayamadım. Yukarıda elektrik tesisatımız yok. Ben bundan korktuğum için elektrik tesisatı koymadık yukarıya. Bunun haricinde usta da çalışmıyordu, hiçbir şey yoktu. Ne oldu, nasıl oldu, nasıl çıktı hiçbir bilgim yok" dedi.

Reklam
Reklam

KASIMPAŞA BÜYÜK HAMAM
Tarihi hamamın yapım yılı tam olarak bilinmemekle birlikte 1553'de yapılan Güzelce Kasımpaşa Camii'nin yapım yılına denk geldiği tahmin ediliyor. Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde de bahsedilen hamamın listelerde olmamasına rağmen Mimar Sinan tarafından yapıldığı iddia ediliyor.

Görünü Dökümü:
------------------------
-Tarihi hamamın alevli şekilde yanışından genel ve yakın detaylar
-İtfaiye ekiplerinin gelişi
-İtfaiye ekiplerinin koşuşturması
-İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale etmesi
-Çevrede toplanan kalabalıktan genel ve yakın detaylar
-Yangının söndürülmesinden detay görüntü
-Hamam sahibi Ali Otyakmaz ile röportaj
-Genel ve yakın detaylar

11.08.2017 - 18.30 Haber Kodu : 170811166
11.08.2017 - 17.42 Haber Kodu : 170811153
11.08.2017 - 17.36 Haber Kodu : 170811150

===================================

4- YEŞİLÇAM 'IN EMEKTAR OYUNCUSU SEYFETTİN KARADAYI SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA
Yeşilçam oyuncularından Seyfettin Karadayı düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Yüzlerce sinema filminde rol alan Karadayı geçtiğimiz gün 94 yaşında hayatını kaybetmişti. Karadayı için ikindi namazının ardından Levent Afet Yolal Camii'nde tören düzenlendi. Törene Karadayı'nın ailesi ile aralarında Serdar Gökhan, Salih Kalyon, Nuri Alço ile Tuncay Akça'nın da olduğu sanatçılar katıldı.

Reklam
Reklam

"ŞEREFİYLE SİNEMAMIZA HİZMET ETTİ"
Tören öncesi Karadayı'nın ağabeyi Eyüp ile oğlu Doğan taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine katılan Salih Kalyon, "Camiamızın emektarlarından Seyfettin ağabeyi uğurlamaya geldik. Şerefiyle yaşadı. Şerefiyle sinemamıza hizmet etti. Böyle insanları her zaman sevgi ve rahmetle anacağız" derken Ateşböceği Ercan ise Karadayı'yı çok eskiden beri tanıdığına değinerek, " çok babacan bir insandı" dedi.
Aynı zamanda emekli albay olan Seyfettin Karadayı için kılınan cenaze namazının ardından askeri tören düzenlendi. Karadayı daha sonra Yeniköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Görüntü Dökümü:
------------------
-Törene katılanlar
-Cenazeden detay
-Röportajlar
-Cenaze namazının kılınması
-Cenazenin top arabasına konulması
-Genel ve detaylar

11.08.2017 - 18.13 Haber Kodu : 170811162

==================================

5- FATİH'TE HELİKOPTER DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONU: 12 GÖZALTI

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Fatih'te uyuşturucu satıcılarına yönelik helikopter destekli operasyon düzenlendi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Yalı Mahallesi'nde uyuşturucu satıcılarına yönelik 200 polisin katılımıyla operasyon yaptı.
Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon kapsamında Özel Harekat ekiplerinin desteğiyle önceden tespit ettiği 22 adrese eş zamanlı baskın düzenledi.
Bir binanın metruk halde bulunan kazan dairesi bölümünde yapılan aramalarda çok sayıda uyuşturucu hap ile uyuşturucu madde ve hassas terazi ele geçirildi. Bir tekel bayisinde yapılan aramalarda ise kaçak sigara ve çeşitli markalarda kaçak içki bulundu. Operasyon sırasında 12 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürüldü.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------------------
-Narkotik ekiplerinden görüntü
-Polis ekiplerinin baskına gidişi
-Arama yapılan işyerleri
-Özel Harekat ekiplerinin görüntüsü
-Polis helikopterinin görüntüsü
-Arama yapan polis ekipleri
-Ele geçirilen uyuşturucu maddeler
-Ele geçirilen kaçak sigara ve kaçak içkiler
-Genel ve detaylar

11.08.2017 - 18.28 Haber Kodu : 170811165

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: