Dha İstanbul Bülteni - 1

  1- KILIÇDAROĞLU: (ALMANYA'NIN BOZDAĞ'IN TOPLANTISINI İPTAL ETMESİ ) ASLA VE ASLA DOĞRU DEĞİLDİR (1) Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - İdris TİFTİKCİ -

1- KILIÇDAROĞLU: (ALMANYA'NIN BOZDAĞ'IN TOPLANTISINI İPTAL ETMESİ ) ASLA VE ASLA DOĞRU DEĞİLDİR (1)

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN - İdris TİFTİKCİ - İSTANBUL DHA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da Sivas dernekleri ile biraya geldi. Kılıçdaroğlu, toplantıya yaptığı konuşmada Almanya'nın Bozdağ'ın toplantısını iptal etmesini değerlendirdi.
Kılıçdaroğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2 milletvekili Almanya'da konuşacak, konuşmaları iptal edilmiş. Asla ve asla doğru değildir. Hem dünyaya demokrasi dersi verirsiniz hem bir partinin 2 bakanı konuşmak ister siz bu konuşmayı şu veya bu gerekçeyle yasaklarsınız. Asla doğru bulmuyoruz. Onlar da çıkmalı kendi düşüncelerini açıklayabilmeli. Herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmelidir" diye konuştu

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------
-Kılıçdaroğlu'nun açıklaması
03.03.2017 - 11.12 Haber Kodu : 170303038

2- CUMHURİYET GAZETESİ'NİN BULUNDUĞU SOKAKTA SİLAH SESLERİ

* Taksiden 2 el ateş edildi. Kurşunlardan biri gazetenin karşısındaki mezarlığın duvarına isabet etti. Polisin olay yerindeki incelemesi sürerken taksiyle kaçan kişi ya da kişilerin yakalanmasına çalışılıyor.

* Taksinin binanın önünden geçiş anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM, İstanbulDHA
Cumhuriyet Gazetesinin bulunduğu İstiklal sokakta taksiden ateş eden kimliği meçhul kişi ya da kişiler kaçtı. 2 el ateş edildiği kurşunlardan birinin gazete binasının karşısındaki mezarlık duvarına isabet ettiği belirlendi.
Cumhutiyet Gazetesi Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya "Şişli Emniyet Müdürümüzle görüştüm. Saat 06.45 sıralarında tam gazetemizin karşısında ticari bir araçtan 2-3 el ateş açılıyor. Polisler incelemelerini yaptılar. Bina karşısında bir adet mermi kovanı bulundu. Emniyet müdürümüzün tespiti alkolik bir şahış olduğuna dair. Fakat onlar incelemelerini sürdürüyorlar. Hassas bir dönemden geçiyoruz. Gazete yetkilileri olarak tüm emniyet yetkililerinin konunun takipçisi olmasını istiyoruz" dedi.
TAKSİ GÜVENLİK KAMERASINDA
Öte yandan taksinin binanın önünden geçiş anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
------------
GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜSÜ
-Taksinin bina önünden geçişi

///////////GEÇİLEN GÖRÜNTÜ
-Mezarlık duvarına isabet eden mermi çekirdeği
-Polisin inceleme yapması
-Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-Cumhuriyet gazetesinden görüntü
-Cumhutiyet Gazetesi Haber Koordinatörü Aykut Küçükkaya ile röp.
-Genel ve detaylar

03.03.2017 - 09.38 Haber Kodu : 170303015
03.03.2017 - 09.56 Haber Kodu : 170303018
03.03.2017 - 11.13 Haber Kodu : 170303051

===========================

3- SANAYİ SİTESİNDE ŞÜPHELİ PAKET ALARMI

Haber-Kamera: Sinan BİLGİLİ-İSTANBUL DHA
Bayrampaşa'daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü yakınında bulunan Hacılar Sanayi Çarşısı'nın en üst katına asılan pankart ve altına bırakılan bomba süsü verilmiş karton kutu fünye ile patlatıldı.
Saat 09.30 sıralarında Bayrampaşa Maltepe Litros Yolu üzerinde bulunan Hacılar Sanayi Çarşısı'nın en üst katına asılan pankartı gören çalışanlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri çevre güvenliği alarak bomba imha uzmanına haber verdi. Tedbir amaçlı sanayi sitesi boşaltıldı. Bir süre sonra gelen bomba imha uzmanı polis , pankart ve kenarına bırakılan karton kutuyu fünye ile patlattı. Karton kutu boş çıktı. Polis pankartı asanları yakalamak için çalışma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------
-Olay yeri
-Sanayi sitesi
-Pankarttan görüntü
-Polisin önlemi
-Pankartın fünye ile patlatılması
-Çevrede bekleyen vatandaşlar
- Çevik kuvvet şube müdürlüğü
-Detaylar
03.03.2017 - 11.25 Haber Kodu : 170303044

4- KAVACIK'TAKİ OTOBÜS YANGINI DAVASI; İSTİNAF MAHKEMESİ VERİLEN CEZAYI YASAYA UYGUN BULDU

Haber: Yüksel KOÇ/İSTANBUL, İstinaf Mahkemesi, İstanbul Kavacık'ta 27 Temmuz 2014 tarihinde seyir halindeki halk otobüsünün yanması sonucu 4 kişinin ölümü, 21 kişinin de yaralanmasına neden olduğu gerekçesi ile otobüs şoförüne verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezasını yasaya uygun buldu.
İstinaf Mahkemesi, Kavacıkta kullandığı halk otobüsünün yanması ile 4 kişinin ölümü 21 kişinin de yaralanmasından sorumlu tutulan otobüs şoförü Zeynel Abidin Aslan'a, "Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan verdiği 8 yıl 4 aylık hapis cezasına ilişkin taraflar tarafından yapılan istinaf başvurularını esastan reddetti.
Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Zeynel Abidin Aslan'a verilen 8 yıl 4 aylık hapis cezası hem sanık Aslan hem müştekiler hem de mağdurlar tarafından istinaf edildi.

Reklam
Reklam

DOSYA ÜZERİNDEN KARAR VERİLDİ
Tarafların istinaf talepleri sonrası dosyanın gönderildiği İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 19. Ceza Dairesi, istinaf taleplerini dosya üzerinden karara bağlandı.
19. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Dicle ve üyeler Zeynep Baykara Doğar ile Yusuf Eraslan oybirliği ile verilen kararda, müşteki ve mağdurların Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen cezayı az buldukları, sanığın da çok bulduğu için istinaf talebinde bulundukları hatırlatıldı. 19. Ceza Dairesi dosya üzerinde verdiği kararında, yerel mahkemece sanık aleyhine kurulan 8 yıl 4 aylık hapis cezasına ilişkin hükmün usul ve yasaya uygun olduğununu belirterek, tüm tarafların istinaf taleplerinin reddine hükmetti.

DAVANIN GEÇMİŞİ
Zeynel Abidin Aslan'ın kullandığı halk otobüsü, 27 Temmuz 2014 tarihinde Kavacık'ta seyir halinde iken yanmış, yolculardan 4 kişi hayatını kaybetmiş, 21 kişi de yaralanmıştı. Olaydan sonra tutuklanan Zeynel Abidin Aslan hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, "Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 2 yıl 8 aydan 22.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Zeynel Abidin Aslan yaklaşık 1.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra, davanın görüldüğü Anadolu 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 24 Aralık 2015 tarihinde tahliye edildi. Mahkeme, 6 Ekim 2016 tarihinde görülen duruşmada Zeynel Abidin Aslan'ı "Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak" suçundan 8 yıl 4 ay hapis cezası ile cezalandırdı. Tüm taraflar bu kararı İstinaf Mahkemesi'ne taşıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
------
-Olayla ilgili arşiv görüntüler

==========================

5- BAYRAMPAŞA'DA SERVİS OTOBÜSÜ ALEV ALEV YANDI

Haber - Kamera: İbrahim AKTÜRK / İSTANBULDHA
Bayrampaşa'da otogara gelen yolcuları götüren servis midibüsü hareket ettikten yaklaşık 1 kilometre sonra alev almaya başladı. Otobüs yanarak tamamen kullanılmaz hale geldi.
Olay, dün saat 16.30 sıralarında otogar bağlantı yolu üzerinde meydana geldi. Bir firmaya ait servis midibüsü, 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na gelen yolcuları alarak hareket etti. İçerisinde yaklaşık 10 yolcunun bulunduğu aracın otogardan yaklaşık 1 kilometre uzaklaştıktan sonra motor kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Midibüsün sürücüsü olaya yangın tüpüyle müdahale etmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. Alevler kısa sürede aracın tümünü sardı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan midibüsü söndürdü. Servis aracının sürücüsü Şakir Güleken, aracın motor kısmında biranda alevlerin yükseldiğini, yangın tüpüyle müdahale ettiğini ancak yangını söndüremediğini söyledi. Olay yerine gelen polis ekipleri yanan araçla ilgili inceleme başlattı. Bu arada, yolcular firmanın başka bir aracıyla gönderildi. Polisin olayla ilgili incelemesi sürüyor.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------------
CEP TELEFONU GÖRÜNTÜSÜ:
-Aracın alev alev yanmasından detay görüntüler
AKTÜEL GÖRÜNTÜLER
-Kullanılamaz hale gelen otobüsten detay görüntüler
-İtfaiye ekiplerinin soğutma çalışmalarından görüntüler
-Yanan aracın sürücüsüyle röportaj
-Detaylar

02.03.2017 - 17.25 Haber Kodu : 170302194
02.03.2017 - 17.46 Haber Kodu : 170302202
02.03.2017 - 18.07 Haber Kodu : 170302208
02.03.2017 - 18.26 Haber Kodu : 170302212

=============================

6- KARGODAKİ ARAÇ MİLİ İÇİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul DHA
Bağcılar'dan bir kargo firmasıyla Avustralya'ya gönderilecek araç mili içinden 1 kilo 935 gram afyon sakızı ele geçirildi.
İstanbul Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağcılar'da bulunan bir kargo firmasından yurtdışına uyuşturucu madde yollanacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı.
Polis ekipleri 17 Şubat Cuma günü Bağcılar'da ki kargo firmasına operasyon düzenleyerek arama yaptı. Yapılan aramalarda Avustralya'ya gönderilmek üzere kargolanan kutudaki araç mili incelemeye alındı. Ekipler araç milini keserek içerisine gizlenmiş 1 kilo 935 gram afyon sakızını ele geçirdi. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kargoyu yolladığı belirlenen 47 yaşındaki C.K.'yı 28 Şubat Salı günü yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri önceki gün tamamlanan C.K. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Ekiplerinin kargo ile yollanan araç milini keserek uyuşturucu maddeyi bulması polis kameraları tarafından görüntülendi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
---------
-Polis ekiplerinin kargo kutusunu açması
-Kutudan çıkan araç mili
-Polis ekiplerinin mili kesmesi
-Milin içinden çıkan uyuşturucu madde
-Genel ve detaylar

========================

7 - 2018'İN TROİA YILI İLAN EDİLMESİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILDI

Haber- Kamera: Mehmet İlkay ÖZER / İstanbul DHA
Troia Çanakkale sınırları içinde bulunan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Troia Ak Parti Çanakkale Milletvekili Bülent Turan toplantıda yaptığı konuşmada Troia'ya verilecek emeğin dünya kültür mirası açısından büyük öneme sahip olduğuna değinerek, "Troia bizim için herhangi bir değer değil. Dünyanın değişik kentlerine gittiğimizde Çanakkale kadar Troia'nın, Troia kadar da Çanakkale'nin kıymetli olduğunu görüyoruz. Çanakkale savaşlarındaki tarihimiz yüz yılın hatırası ama Troia bin yılların hatırası. O yüzden Fatih Sultan Mehmet'ten Homeros'un İlyada'sına kadar, Mustafa Kemal'den bugünkü hatıralara kadar herkesin gündeminde olmuş özel bir yerden bahsediyoruz. Troia'ya ne kadar emek versek, karşılığı olmaz diye düşünüyorum. Troia'ya verilen emeğin ülkemize, dünya kültür mirasına çok büyük katkı vereceğini düşünüyorum" dedi.
"Biz 2018 yılının Troia yılı olarak kabul edilmesi talebi geldiğinde çok büyük heyecan duyduk" diyen Turan şöyle devam etti: "Kültür Bakanı ve Başbakanımızla görüşmelerimiz nihayetinde bu konuya destek olacaklarını söylediler. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan Berlin Fuarı'nda, Türkiye standımızın önemli bölümünün Troiaya ayrılacağını kararlaştırdık."
Yapılan çalıştayda 2018 yılı boyunca Kültür ve Turizm Bakanlığı öncülüğünde ulusal ve uluslararası alanda Troia temalı spor, kültür, sanat, eğitim ve bilim dallarında çalışmaların yapılması gerektiği hususu üzerinde duruldu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Konu ile ilgili sunum yapılması
-Toplantıya gelen turizm alanında çalışan temsilciler
-Bülent Turan'ın açıklamaları
-Genel ve detaylar

02.03.2017 - 21.53 Haber Kodu : 170302245

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: