Dha İstanbul Bülteni  - 1 

  1 - İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU  Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ- Ozan URAL-İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA  İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı

1 - İSTANBUL'DA YAĞMUR ETKİLİ OLDU

Haber- Kamera: Ramazan EĞRİ- Ozan URAL-İbrahim AKTÜRK / İSTANBUL DHA
İstanbul'da gece saatlerinde başlayan yağmur yağışı etkili oldu. Araç sürücüleri ışıklı trafik tabelalarıyla kaygan zemine karşı uyarılırken erken saatlerde işlerine gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar da şemsiyeleriyle yağmurdan korunmaya çalıştı.

Görüntü dökümü:
------------------
-Yağmur yağışından görüntü
-Yollardan görüntü
-Şemsiyeli vatandaşlarda görüntü
-Genel ve detaylar

18.04.2017 - 07.07 Haber Kodu : 170418012

Reklam
Reklam

=================================

2- MİT TIR'INI DURDURAN SAVCI İSTANBUL'DA YAKALANDI

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA
Suriye'deki Türkmenlere yardım götürdüğü belirtilen MİT'e ait TIR'ı, Hatay'da durdurarak arama yapmak isteyen eski Kırıkhan Savcısı Yaşar Kavalcıoğlu yakalandı. Kavalcıoğlu'nun Harem'deki otogarda otobüse binmeye çalışırken şüpheli hareketlerde bulunması üzerine yakalandığı belirtildi.
Edinilen bilgiye göre, Harem Otogarı'nda görevli polislerin kontrol yaptığı sırada bir turizm firmasına ait otobüse binmeye çalışırken polisleri görünce uzaklaşmak isteyen Kavalcıoğlu, ekipler tarafından durduruldu. Sorulması üzerine önce kimliğinin olmadığını söyleyen Kavalcıoğlu, daha sonra polis noktasına götürülmek istenmesi üzerine bu kez savcı olduğunu söyleyerek kimliğini gösterdi. Savcı kimlik kartını inceleyen polisler, bu kişinin MİT TIR'ını durduran ve hakkında başlatılan soruşturma kapsamında aranan savcılardan Yaşar Kavalcıoğlu olduğunu tespit etti. Yapılan üst aramasında 1 adet kurum kimliği, 4 adet hafıza kartı, 1 adet USB bellek, bir adet tablet, 790 TL ve 600 dolar çıkan Kavalcıoğlu, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
----------------
-Kavalcıoğlu'nun vesikalık resmi

17.04.2017 - 23.17 Haber Kodu : 170417155

=============================

3- İSTANBUL'DA REFERANDUM PROTESTOLARI

Haber - Kamera: Mehmet İlkay ÖZER - Uğur AYAZSIN / İstanbul DHA
Beşiktaş ve Kadıköy ve Bakırköy'de toplanan yüzlerce kişi, henüz resmi olarak açıklanmayan referandum sonuçlarını protesto etmek için eylem yaptı.

BEŞİKTAŞ KARTAL MEYDANI'NDA TOPLANDILAR
Referandumun resmi olmayan sonuçlarının açıklanmasının ardından, İstanbul'un bazı ilçelerinde bu akşam saatlerinde toplanan yüzlerce kişi protesto eylemleri düzenledi. Beşiktaş Kartal Meydanı'nda toplananan bir grup, sloganlar atarak Beşiktaş ara sokaklarında yürüdü. Balkonlara çıkan bazı kişiler, grubun geçişi sırasında tencere ve tava ile ses çıkararak eyleme destek verdi.

POLİS TAKSİM MEYDANI'NA YÜRÜYÜŞE İZİN VERMEDİ
Yürüyüşün ardından tekrar Kartal Heykeli önüne gelen grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak grubun önü Dolmabahçe Caddesi'ne girişte polis tarafından kesildi. Bunun üzerine grup, slogan atarak dağıldı.

Reklam
Reklam

KADIKÖY'DE EYLEMCİLER YOLU KAPATTI
Aynı saatlerde Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası binası önünde de bir grup toplandı. Opera önünde toplanan yüzlerce kişi, pankart açtı. Grup daha sonra sloganlar eşliğinde Bahariye, Moda ve Rıhtım'da yürüdü. Yaklaşık 2 saat ara sokaklarda slogan atan gruba balkonlara çıkan bazı kişiler tencere ve tavalar ile ses çıkartarak destek verdi.
Opera önünden başlayan yürüyüş Haydarpaşa'daki İlçe Seçim Kurulu Binası önünde son buldu. Burada çevik kuvvet polisleri geniş güvenlik önlemi aldı.
Yolu trafiğe kapatan eylemciler bir süre soğan attıktan sonra basın açıklaması yaptı. Grup, açıklamanın ardından polisin uyarılarısının ardından olaysız dağıldı.

Görüntü Dökümü:
-----------------------
(Kadıköy)
-Toplanan grup
-Atılan sloganlar
-Açılan pankart ve dövizler
-Polisin güvenlik önlemi alması
-Yürüyüş yapılması
-Tencere tava ile ses çıkartıp destek verenler
-Binalarda izleyenler
-Çevredekiler
-Meşale yakılması
-Yolun trafiğe kapatılması
-Basın açıklaması
-Polisin uyarıları
-Çevik Kuvvet Polisleri
-İlçe Seçim Kurulu binası
-Grubun dağılması
Genel ve detay

Reklam
Reklam

(Beşiktaş)
- Toplanan kalabalık
-Yürüyüşten görüntü
-Tencere tava çalanlar
-Grubun cadde girişinde durdurulması
-Önlem alan polisler
-Genel ve detaylar

17.04.2017 - 23.29 Haber Kodu : 170417157

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: