Dha İstanbul Bülteni - 1

1- (ÖZEL)  SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA YOLCU KAPMA KAVGASI: 5 YARALI   Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan karayolu ile İzmit-Adapazarı-Bursa-Yalova'ya taşımacılık

1- (ÖZEL)
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA YOLCU KAPMA KAVGASI: 5 YARALI

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA
Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan karayolu ile İzmit-Adapazarı-Bursa-Yalova'ya taşımacılık yapan 2 firma çalışanları arasında yolcu kapma meselesi nedeniyle kavgası çıktı. Kavgada 5 kişi bıçaklanarak yaralandı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Olay, Sabiha Gökçen Havalimanı dış hatlar geliş terminalinin 20 metre yakınında saat 01.30'da meydana geldi. İddiya göre, havalimanından karayolu ile İzmit-Adapazarı-Bursa-Yalova'ya taşımacılık yapan 2 firmanın çalışanları arasında yolcu kapma meselesi nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışma her iki firmadan yaklaşık 40 kişinin karıştığı kavgaya dönüştü. Kavgada her iki taraftan 5 kişi bıçakla yaralandı. Kavgaya ilk önce havalimanı polisleri ile güvenlik nedeniyle havalimanında bekleyen çevik kuvvet polisleri ve özel güvenlik ekipleri müdahale etti. Yaralılar için olay yerine ambulans çağırılırken, polis çok sayıda şüpheliyi de gözaltına aldı. Gözaltındakinleri götürecek polis araçlarının beklendiği sırada kavga edenler arasında tekrar çıkan tartışmanın büyümesini polis engelledi. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere kaldırıldı. Olayın ardından çevvik kuvvet polisleri bölgede tedbir amaçlı olarak güvenlik önlemi aldı.

Reklam
Reklam

FİRMALARDAN BİRİNİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI KONUŞTU
Havalimanı Polis Merkezi'ne bilgi almak amacıyla gelen firmalardan birinin Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Karaalp olayla ilgili 7 yıldır Sabiha Gökçen Havalimanı'nda hizmet verdiklerini ifade ederek, "Son birkaç yıldır Sabiha Gökçen Havalimanı'nda potansiyelin artmasıyla legal olmayan firmalar buralarda taşımacılık yapmaya çalıştılar. Gerekli yasal uyarılara rağmen hala hazırda görevleri olmayan hiçbir GBT'si hiçbir SSK'sı olmayan yani çalışmaya uygun olmayan insanlar buralarda tabiri caizse 'hanutçu' olarak adlandırılan insanlarla buradan legal olmayan taşımacılık yaparak bir rant elde etmeye çalışıyorlar. Bugün de 20-30 tane insan personellerimize saldırıyorlar. Elimizden yolcularımızı alıyorlar. Arkadaşlarımıza yine saldırmışlar. Onlar da kendilerini müdafaa etmeye çalışmışlar. Bir arbede çıkmış bildiğim kadarıyla 4-5 yaralı var. Hafif yaralı arkadaşlar. Ama bunları gerektirecek bir durum yok. Gerekli yasal belgeleri olması gerekiyor. Çalışma izin belgeleri olması gerekiyor. Uluslararası Sabiha Gökçen Havalimanına bu zamana kadar böyle şeyler olmadı. Ama son bir yıldır taksicilerle, minibüsçü kavgalarıyla geçiyor. Biz de üzülüyoruz. Biz yasal işimizi yapan bir firmayız. İşimizin başındayız" dedi.
Polis olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------------------
CEP TELEFONU KAMERASI
////////////////////////////////////////////////////
-Yerde yatan yaralılar
-Ambulans
-Çevik kuvvet polisleri
-Gözaltına alınanlardan görüntü
-Yaşanan tartışma
-Polislerin tartışmayı engellemesi

-AKTÜEL GÖRÜNTÜLER
////////////////////////////////////////////
-Olay yerinde devriye gezen polisler
-Olay yerinde bekleyen çevik kuvvet otobüsü
-Olaya taraf olan Firma sahibi ile röp
-Genel ve detaylar

06.08.2017 - 07.49 - Haber Kodu : 170806020
06.08.2017 - 07.51 - Haber Kodu : 170806021

====================================

2- DEFORME OLAN CESET 8 SAAT SONRA ADLİ TIP KURUMU'NA KALDIRILABİLDİ

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ / İstanbul DHA
Kadıköy'de ağır kokulardan rahatsız olan mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine girilen evde Mehmet Göksal'ın günlerce beklediği için deforme olan cesediyle karşılaşıldı. Ölümü şüpheli bulunan Göksal'ın cesedi 8 saat sonra Adli Tıp Kurumu'na kaldırılabildi.
Kadıköy, Rasimpaşa Mahallesi Yurttaş Sokak'taki bulunan apartmanda yaşayanlar, 54 yaşındaki Mehmet Göksal'ın kaldığı daireden koku gelmesi üzerine durumu Göksal'ın yakınlarına bildirdi. Dün saat 11.00 sıralarında polis ile birlikte eve gelen yakınları, çilingir yardımıyla girdikleri evde Göksal'ın banyodaki cesediyle karşılaştı. Olay yeri inceleme ekipleri ve savcının incelemesinin ardından Göksal'ın ölümü şüpheli bulunarak, Adli Tıp Kurumu'na kaldırılmasına karar verildi.

Reklam
Reklam

EN SON 10 GÜN ÖNCE GÖRÜLMÜŞ
Komşuları tarafından en son 10 gün önce görüldüğü belirlenen Göksal'ın uzun süre beklediği için deforme olan cesedi için 15.00 sıralarında görevli polis memurları, Büyükşehir Cenaze İşleri Müdürlüğü'nü arayarak cenaze nakil aracı, Kadıköy Belediyesi'nden ise cenazenin araca konması için personel istedi. Kadıköy Belediyesi'nden adli vaka olduğu için birşey yapamayacakları cevabını alan polis ekipleri, bu sefer itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekibi de deforme olan cesedi kaldırmak için gerekli olan özel kıyafetlerinin olmadığı gerekçesiyle cenazeyi kaldırmadı. Göksal'ın yakınları ve bazı mahalle sakinleri cenazenin olduğu daireden gelen ağır kokular nedeniyle maske takmak zorunda kaldı. Cenazenin uzun süre kaldırılmaması üzerine vatandaşlar saat 21.00 sıralarında İstanbul Valiliği'ne durumu bildirdi. İstanbul Valiliği tarafından gerekli mercilere talimat verilerek işlemin hızlandırılması istendi.

CENAZE YAKINININ İTFAİYEYE TEPKİSİ
Mehmet Göksal'ın amcasının oğlu Erhan Göksal itfaiye ekiplerine, "Bravo. İstanbul'un göbeğinde çok iyi hizmet veriyorsunuz. Cesedimiz yerlerde sürünsün, siz de gelmeyin. Ben vergi ödüyorum. Hizmetimi istiyorum. Kimseden birşey istemiyorum. Bak cenazem yerlerde 10 saattir" diyerek tepki gösterdi. Polisin araya girmesinin ardından Göksal sakinleşti.

Reklam
Reklam

İTFAİYE GAZ MASKESİ TAKARAK CESEDİ ÇIKARTABİLDİ
İtfaiye ekipleri cesedin kaldırılmadan önce olay yerinini ilaçlanması gerektiğini bildirmesi üzerine Kadıköy Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilaçlama çalışması yaptı. Daha sonra itfaiye ekipleri Kadıköy Belediyesi ekiplerinden tedarik ettikleri özel kıyafetleri giyerek ve gaz maskesi takarak eve girdi.

8 SAAT SONRA KALDIRILABİLDİ
Göksal'ın cesedi itfaiye ekipleri tarafından ceset torbasına konularak merdivenlerden indirildi. Cenaze aracına konulan Göksal'ın cesedi 8 saat sonra saat 23.00'da kaldırılarak Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Göksal'ın ölüm nedeni ve cesedin evde ne kadar beklediği otopsinin ardından ortaya çıkacak.

Görüntü Dökümü:
-------------------------
-Evin önünde bekleyen cenaze aracı
-Mehmet Göksal'ın yakınları ve komşularıyla röp
-Mahalle sakinlerinin maske takması
-Olay yerine bulunan polisler
-Belediye ekiplerinin ilaçlama yapmak için binaya girmesi
-İtfaiye ekiplerinin olay yerine gelince ölenin yakınları tarafından tepki gösterilmesi
-İtfaiye ekiplerinin cesedi çıkarması
-Araca konması
-Göksal'ın vesikalığı
-Genel ve detaylar

Reklam
Reklam

06.08.2017 - 02.29 - Haber Kodu : 170806013
06.08.2017 - 02.31 - Haber Kodu : 170806014

====================================

3- SICAKTAN BUNALAN İSTANBULLULAR SOLUĞU SAHİLDE ALDI

Haber-Kamera: Murat DELİKLİTAŞ-Soner HASIRCIOĞLU / İstanbul DHA
İstanbul'da gündüz hissedilen aşırı sıcaklar, gece saatlerinde de etkili oldu. Sıcaktan bunalan İstanbullular kendini dışarı attı. Bazı vatandaşlar sahil kenarında piknik yaparken, bazılarının da gece olmasına rağmen serinlemek için denize girdiği görüldü. Termometreler 26 dereceyi gösterirken, bazı vatandaşların serinlemek için Zeytinburnu sahilini tercih ettiği görüldü.

KİMİ MANGAL YAPARKEN, KİMİ İSE DENİZE GİRDİ
Ailecek Zeytinburnu sahile gelenler bir yandan serinledi, bir yandan da mangal yaptı. Ailesi ile birlikte Zeytinburnu sahiline gelen Aziz Yaprak, "Sıcaklardan bunaldık, vallahi çok sıcak. Biz de kendimizi böyle bir sahil kenarına attık. Çocuklar eğleniyor, havalar da serin burada" dedi.

GECE DENİZE GİRDİLER
Bazı vatandaşlar ise serinlemek için İstinye sahilini tercih etti. Bazı vatandaşlar sahil kenarında çay içerken, bazılarının da serinlemek için de denize girdiği görüldü. Levent'ten geldiğini belirten Hüseyin Örnek, "Günboyu sıcaktayız, buraya gelip iki atlamak bile insana iyi geliyor. Aklı olan varsa girsin bu suya, herkes rahatlıyor" ifadesini kullandı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-----------------------
- Mangal yapan vatandaşlar
- Vatandaşlar ile röportajlar
- Denize giren vatandaşlar
- Çay içen vatandaşlar
- Genel ve detaylar

06.08.2017 - 00.47 - Haber Kodu : 170806004

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: