DHA İSTANBUL BÜLTENİ-2

  Sefaköy'de geldikleri motosiklet ve otomobillerle yol kapatıp meşale yaktıktan sonra tabancayla havaya ateş açan gençler ortalığı birbirine kattı.

1- SEFAKÖYDE YOL KAPATIP HAVAYA ATEŞ AÇTILAR

Buse PEHLİVAN/İSTANBUL(DHA)
Sefaköy'de geldikleri motosiklet ve otomobillerle yol kapatıp meşale yaktıktan sonra tabancayla havaya ateş açan gençler ortalığı birbirine kattı. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olay, dün akşam saatlerinde Merkez Caddesi üzerinde yaşandı. Motosiklet ve otomobilleriyle konvoya halinde caddeye gelerek duran gençler, yolu trafiğe kapattı. Araçlarından inen gençler, meşaleler yaktı ve ellerindeki tabancayla defalarca havaya ateş açtı. Araçlarına abartı egzoz takarak aşırı gürültü de yapan gençlerin ortalığı birbirine kattığı anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
-------------
-Cep telefonu kamerası
-Gençlerin, motosiklet ve otomobillerle yolun trafiğe kapatmaları
-Gençlerin araçlarından inip meşale yakması
-Defalarca havaya ateş açmaları

07.10.2019 - 09.42 Haber Kodu : 191007018

=================================

(ÖZEL)
2- VARİL BOMBA GİBİ PATLADI

Haber-Kamera: Serdal ALTINTEPE - Alper KORKMAZ / İSTANBUL,(DHA)
Bahçelievler'de bir dükkanda, içinde kimyasal madde olduğu belirtilen varil bomba gibi patladı. Patlamanın şiddetiyle yola fırlayan varil kapağı park halindeki bir araca çarptı.
Olay önceki gün öğlen saatlerinde Bahçelievler Mahmutbey Caddesi'ndeki bir sokakta apartmanın zemin katında bulunan dükkanda meydana geldi. Dükkan içinde bulunan kişiler içinde kimyasal madde olduğu belirtilen bir varilin kapağı açmaya çalıştığı sırada patlama meydana geldi. Bomba gibi patlayan varilin metal kapağı patlamanın şiddetiyle yola fırladı. Şans eseri varili açmaya çalışan esnaftan kimse yaralanmadı.
Patlamanın ardından sokakta panik yaşandı. Şiddetli patlama sesini duyan ve ne olduğunu anlamaya çalışan sokak esnafı da olay yerinde toplandı. Varilden fırlayan parça park halindeki bir aracın ön kısmında hasara neden oldu.

Reklam
Reklam

GÜVENLİK KAMERASI
Patlama ve metal kapağın yola fırladığı anlar ise sokakta bulunan bir güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi. Güvenlik kamerasının kaydettiği görüntülerde büyük bir hızla yola fırlayan metal kapağın park halindeki bir araca zarar verdiği görülüyor. O sırada kaldırımda yürüyen bir kişi de birkaç adımlık mesafeyle kapağın kendisine çarpmasından şans eseri kurtuluyor.

Görüntü dökümü:
-------------------
-Güvenlik kamerası
-Patlamada fırlayan varil kapağının araca çarpması
-Esnafın sokakta toplanması
-Aktüel görüntüler
-Sokaktan aktüel görüntü

07.10.2019 -09.50 Haber Kodu : 191007020

===============================

3- MALTEPE'DEKİ SİLAHLI ÇATIŞMA KAMERADA

Haber-Kamera: Çağrı ÇALIŞKAN-Yılmaz OKUR/İSTANBUL DHA
Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi'nde meydana gelen silahlı çatışmada bir kişi yaralandı. Çatışma anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Olay dün saat 23.00 sıralarında Maltepe Bağlarbaşı Mahallesi Cemalbey Sokak üzerinde meydana geldi. İddiaya göre iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada silahlar ateşlendi.

Reklam
Reklam

"ELLİ EL SİLAH SESİ DUYULDU"
Çıkan çatışma sonucunda bir kişi belinden ve kolundan yaralandı. Yaralıya ilk müdahale olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapıldıktan sonra hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olayın görgü tanığı mahalle sakini "Yaklaşık elli el silah sesi duyuldu. Biz geldiğimizde adam yerde yatıyordu. 15-20 dakika ambulansın gelmesini bekledik. Kahveye de ateş etmişler galiba. Kahvedekiler de yere yatmışlardı. Yaralının sırtından ve kolundan vurulmuş olduğunu gördüm. Yaralının sağlık durumu iyiydi" dedi. Bir diğer mahalle sakini ise "Uyuşturucu olayları var burada. Tanımadığımız insanlar, iki tarafı da tanımıyoruz. Silah sesi duyup dışarıya çıktık. Biz bu mahallenin sakinleriyiz. Çocuğum saat ikide işten geliyor. Onun korkusuyla çıktım dışarıya. Her akşam bu olayları yaşıyoruz. En az 2-3 farklı silah sesi duyduk" şeklinde konuşurken, mahalle esnafı "Geldiğimde olay bitmişti. Burada çatışma oldu. 1 yaralı var fakat 10-15 el ateş edildi" dedi.

Reklam
Reklam

SİLAHLI ÇATIŞMA KAMERADA
Öte yandan silahlı kavga güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde sokakta toplanan iki grup üyeleri bir anda birbirlerine ateş açıyor. Açılan ateşin ardından kavgaya karışanlardan bazıları kaçarken bazıları ise park halindeki otomobillerin arkasına saklanıyor.
Polis, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Görüntü Dökümü:
----------------
EK GÖRÜNTÜ
-Çatışma anına ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri

///////////////////////
-Olay yerinden görüntü
-Polis araçlarından görüntü
-olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları
-vatandaşlar ile röp
-genel ve detay görüntüler

07.10.2019 - 11.10 Haber Kodu : 191007042

==============================

(Özel)
4-BEŞİKTAŞ'TA KALDIRIMDA YÜRÜRKEN ÜZERİNE BETON BORU PARÇASI DÜŞTÜ

Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN/İSTANBUL,(DHA)
Beşiktaş'ta, Barış Arda Tavman adlı kişi, kaldırımda yürüdüğü sırada üstüne beton boru parçası düştü. Parçanın göğsüne çarpması sonucu yaralanan Tavman, hastaneye kaldırıldı.
Olay, Çırağan Caddesi'nde saat 08.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Barış Arda Tavman isimli bir kişi, kaldırımda yürüdüğü sırada, yolun üstündeki yeşillik alanda bir gürültü duydu. Gürültünün kaynağını bulmak için yukarı bakan Tavman'ın üzerine bir anda beton boru parçası düştü. Barış Arda Tavman, 5 metre yükseklikten düşen beton parçasının göğsüne isabet etmesinin ardından acıyla yere yığıldı. O sırada yoldan geçen bir polis ekibi, durumu görerek sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Tavman, burada tedavi altına alındı.
Polis, başka kaza yaşanmaması için, beton boru parçasının düştüğü alanı emniyet şeridiyle kapattı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü
--------------------
-Ambulanstan detay görüntü
-Ambulansın gidişi
-Polis ekiplerinden detay görüntü
-Yerde duran beton parçalarından genel ve yakın detaylar
-Polis ekiplerinin güvenlik şeridi çekmesi
-Çırağan Caddesinden detay görüntü
-Kaldırımdan yürüyen insanlardan detay görüntü
-Olay yerinden genel ve yakın detaylar

07.10.2019 -11.12 Haber Kodu : 191007043

===========================

5-KÜÇÜKÇEKMECE'DE VELİLERDEN DUVARLARINDA ÇATLAKLAR BULUNAN OKUL ÖNÜNDE EYLEM

Haber-Kamera: Serdar ALTINTEPE-Şahin BOZKURT/İSTANBUL, (DHA) KÜÇÜKÇEKMECE Gültepe Mahallesi'nde bulunan Gültepe İlkokulu'nun binasında iddiaya göre, Silivri'de 26 Eylül'de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem sırasında duvarlarında, kolonlarında çatlaklar oluştu. 4 Ekim Cuma günü okulda yapılan incelemede, binada hasar olmadığı ve eğitime devam edileceği yönünde karar verildi. Bu karara karşı çıkan veliler, bugün çocuklarını derslere göndermeyip okul önünde eylem yaptı. Bazı veliler ise çocuklarını okula göndermeyen velilere tepki gösterdi. Bunu üzerine veliler arasında zaman zaman tartışmalar çıktı.

Reklam
Reklam

"BURADA HİÇBİR RİSK YOK"
Toplanan veliler ve öğrencilere konuşan Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İsa Kanıcı, "Değerli çocuklar, bir arkadaşınızın burnu kanamasın diye arkamda gördüğünüz binadan bin tane, iki bin tane hatta sonsuz tane binayı yıkarız yeniden sıfır yaparız. Devletimiz, milletimiz en güzelini, mükemmelini yapar. Burada güçlendirme yapıldı. İşin erbabı olan profesörlerimiz inceleme yaptı. Burada hiçbir risk yok." sedi.

"ARABADA HAFİF ÇÜRÜK VAR DİYE ARABAYI ÇÖPE Mİ ATACAĞIZ?"
Kanıcı, "Birileri yanlış bilgilendirmelerle sizi korkuttu. Arabasında çürük olanlar var mı? Şimdi arabanın bir tarafı hafif çürük, diye arabayı çöpe mi atacağız? Tamir edersin, boyasını yaparsın. Şu gördüğünüz çatlaklar su almaktan mütevellit soğuk-sıcak farkından dolayı duvar çatlağı oldu. Mühendislerin yazdığı rapor bugün vali beyin önüne koyulacak. O raporu yazan kişilerle görüşüldü, burada en ufak bir deprem riski yoktur." ifadelerini kullandı.

"OLUMLU RAPORU BİZİMLE PAYLAŞMADILAR"
Okul için olumlu yönde rapor verildiğini ancak okul yönetiminin bu raporu kendileriyle paylaşmadığını söyleyen velilerden Kaan Engin Özaydemir, "İki rapordan bahsediliyor. İlk raporun olumsuz ikinci raporun olumlu çıktığı söyleniyor. Tabii ki bunlar hep bir söylenti kabul ediyoruz ama bunu engellemenin yolu bilgi alma özgürlüğünü kapatmak, bağırmak, çağırmak değil olduğu gibi sağlam olduğu söylenen bu raporu paylaşmak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
---------------------
-Hasarlı olan okul binasından görüntü
-Okulun bahçesinde toplanan veliler
-Binanın kolonlarında meydana gelen çatlaklar
-Velilere bir konuşma yapan Şube Müdürü İsa Kanıcı
-Bahçede toplanan veliler arasında yaşanan tartışma
-Velilerle röportaj
-Genel ve detaylar

=====================================

6-BAKIR KABLO HIRSIZLARI KAMERADA

Buse PEHLİVAN/İSTANBUL,(DHA)
İstanbul'da iş yerlerinden bakır kablo başta olmak üzere iş yerlerinden inşaat malzemeleri çalan hırsızlar, son girdikleri iş yerinde suçüstü yakalandı. Hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.
Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul'un çeşitli ilçelerinde iş yerlerinden inşaat malzemeleri çalınması üzerine çalışma başlattı. Hırsızlıkların gerçekleştiği iş yerlerinin çevrelerindeki güvenlik kamera görüntüleri inceleyen polis ekipleri, şüphelilerin aynı kişiler olduğunu belirledi. Polis soruşturmasını derinleştirirken, şüphelilerin girdikleri iş yerlerinden toplamda 500 bin lira değerinde başta bakır kablo olmak üzere çeşitli inşaat malzemesi çaldıkları tespit edildi.

Reklam
Reklam

POLİS 3 ŞÜPHELİYİ SUÇÜSTÜ YAKALADI
Şüphelilerin kimliklerinin tespit edilmesinin ardından ise polis Bahçelievler'de şüphelilerin hırsızlık olaylarında kullandığı kapalı kasa minibüsü takibe aldı. Bahçelievler'de bir iş yerine giren Yıldıray E.(27), İbrahim T.(32) ve Eyüp Y.(33) suçüstü yakalanarak gözaltına alındı.

AZILI HIRSIZ ÇIKTILAR
Yıldıray E.'nin 14, İbrahim T.'nin 14 ve Eyüp Y.'nin 8 adet hırsızlıktan suç kaydının olduğu ortaya çıkarken, şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. 3 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

HIRSIZLIK ANILARI GÜVENLİK KAMERALARINDA
Güvenlik kamera görüntülerinde şüphelilerin beyaz kapalı kasa bir minibüsle iş yerinin önüne geldikleri, levyeyle iş yerinin kapısını açtıkları inşaat malzemelerini araçlarına taşıdıkları görülüyor.

Görüntü Dökümü:
-----------------
-(Güvenlik Kameraları)
-Şüphelilerin araçlarını iş yerinin kapısına yanaştırması
-Şüphelilerin çaldıkları inşaat malzemelerini araçlarına taşıması
-(Aktüel görüntüler)
-Şüphelilerin emniyetten çıkarılışı

=====================================

7-ÜSKÜDAR VE FATİH'TE ELEKTRONİK SİGARA OPERASYONLARI KAMERADA

Çağatay KENARLI İSTANBUL, (DHA)
Üsküdar ve Fatih'te yapılan elektronik sigara operasyonunda 1620 elektronik sigara ve 10 bin 250 elektronik sigara yedek parçası ele geçirildi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Uzakdoğu ve Çin'den yasadışı yollardan getirilen elektronik sigara kaçakçılığının önlenmesine yönelik çalışma başlattı. Polis ekipleri Üsküdar Çengelköy'de bulunan bir evde ve Fatih Hobyar Mahallesi'nde bir adrese 27 Eylül'de baskın düzenledi.
Operasyonda Ahmet Ş.(64) ve Celil Ş.(31) yakalanarak gözaltına alındı. 2 adreste yapılan aramalarda 1620 elektronik sigara ile 10 bin 250 elektronik sigara yedek parçası ele geçirildi. Gözaltına alınan 2 şüpheli Vatan Caddesi'nde bulunan Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler savcılık talimatıyla haklarında 5607 sayılı 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu' kapsamında işlem başlatılarak serbest bırakıldı. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin adreslerde yaptığı aramalar polis kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü
------------
-Polis ekiplerinin arama yapması
-Yapılan aramalarda ele geçirilen malzemeler
-Genel ve detaylar

07.10.2019 - 10.33 Haber Kodu : 191007028