DHA İSTANBUL BÜLTENİ- 2

TAKSİM Meydanı'nda bir turistin telefonunu kapkaç yaparak çaldığı ileri sürülen şüpheli, yaklaşık 400 metre kaçabildi.

(ÖZEL)
1- TAKSİM MEYDANI'NDA POLİS KOVALADIĞI KAPKAÇ ŞÜPHELİSİNİ BÖYLE YAKALADI

*400 metre kaçabildi

Haber-Kamera: Zeki GÜNAL/İSTANBUL,(DHA) - TAKSİM Meydanı'nda bir turistin telefonunu kapkaç yaparak çaldığı ileri sürülen şüpheli, yaklaşık 400 metre kaçabildi. Polisin kıskıvrak yakaladığı şüpheli, polis merkezine götürüldü. Şüphelinin yakalanma anı güvenlik kamerasına yansıdı.
Olay, Cumartesi günü saat 17.30 sıralarında yaşandı. Bir kişi, Taksim Meydanı'nda dolaşan Faslı çiftin yanına yaklaşarak, turist kadının telefonunu kapkaç yaparak kaçmaya başladı. Turist çift durumu, yakındaki polis ekibine bildirdi. Devriye Ekipler Amirliğine bağlı ekipler, Cihangir tarafına doğru kaçtığı belirtilen kapkaç şüphelisinin peşine düştü. Ekipler, şüpheliyi, yaklaşık 400 metre ileride Sıraselviler Caddesi üzerinde kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin üzerinden çalınan cep telefonu da ele geçirildi. Kapkaç mağduru turistler şüpheliyi teşhis ederken, çalınan telefon da sahibine teslim edildi. Turistlerin şikayetçi olduğu şüpheli, hastanedeki sağlık kontrolünün ardından Taksim Polis Merkezine teslim edildi. Şüphelinin kaçarken polis tarafından yakalanma anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
------------
GÜVENLİK KAMERASI
-Şüphelinin polis tarafından yakalanma anı
KASK KAMERASI
-Polisin şüpheliyi yakalamak için Cihangir de devriye gezmesi
-Kapkaç mağduru Faslı turist çift
-Turistlerin karakola gitmek için polis otosuna binmesi
AKTÜEL KAMERA
-Şüphelinin hastanedeki sağlık kontrolünden çıkması ve polis otosuna alınması

======================

(ÖZEL)
2- ESENYURT'TA 2 OTOBÜSÜN DE KARIŞTIĞI ZİNCİRLEME KAZA KAMERADA

Ersan SAN - İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHA
ESENYURT'ta meydana gelen, 3 aracın karıştığı zincirleme kazada 2 kişi hafif yaralandı. Kaza anı otobüsün güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.
Kaza, Esenyurt'taki Doğan Araslı Bulvarı olarak bilinen, TEM Bağlantı yolunda dün akşam saatlerinde meydana geldi. Trafiğin yoğun olduğu saatte bir otomobil sürücüsü, halk otobüsünün önüne geçmek için direksiyonu aniden kırdı. Halk otobüsü şoförü, fren yapamayınca çarptığı aracı önünde sürüklemeye başladı. Sürüklenen otomobil, şehirlerarası yolcu otobüsüne çarptı. Kazada, halk otobüsünde bulunan iki kişi yaralandı. Zincirleme kaza nedeniyle trafik yoğunluğu oluştu. Yaralılar, çağrılan 112 ekipleri tarafından Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

KAZA ANI KAMERADA
Kaza anı, şehirlerarası yolcu otobüsünün güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Görüntülerde, sağ şeritten orta şeride geçmek için direksiyonu aniden kırılan otomobile halk otobüsünün çarpıp önüne sürüklemesi, otomobilin de savrularak şehirlerarası otobüse çarpması görülüyor.

Görüntü Dökümü:
--------------------
-Otobüsün GÜVENLİK KAMERASInda kaza anı
-Aktüel görüntüler
-Kazaya karışan araçlar
-Otobüsün camlarının kırılması
-Otobüs şoförü ile röp

======================

(ÖZEL)
3- HALI SAHADA ÖLÜM RİSKİ... KALP UZMANINDAN UYARI

Ali ABLAY - Feridun AÇIKGÖZ - Kubilay ÖZEV/İSTANBUL, (DHA)
HALI saha maçı sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybedenlerin sayısını gün geçtikçe artıyor. Son olarak Sultangazi'de 37 yaşındaki 3 çocuk babası Ekrem Karakaya arkadaşlarıyla yaptığı maç sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Kalp sağlığı uzmanları maç öncesi kişilerin alabilecekleri önlemleri anlatırken, halı saha işleticileri de maça gelenlerin hiç ısınmadan, tok karına sahaya çıkarak riske girdiklerini söylediler.
Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. İhsan Bakır "Daha çok 30-40 yaşındaki kişilerin halı sahalarında ani ölümleri damarlardaki tıkanıklıklara bağlı" dedi. Halı saha maçı yapacakların dikkat etmeleri gereken konular hakkında Prof. Dr. İhsan Bakır, şu önerilerde bulundu: "Halı sahada maç yapan vatandaşlarımız EKG çektirip, bu spora başlamadan önce bir kardiyoloji uzmanına ' Ben de altta yatan bir ritim problemi var mı ? Yapısal bir sorun var mı ? ' diye mutlaka göstermelerinde fayda var. Maçtan önce sigara içilmesi ve yemek yenmesi sonuç olarak kalbi yoran, efor sarf ettiren bir işlemin yapılması, kalp krizini eğer altta yapan bir neden varsa tetikleyebilir. Bu tür hadiselerin olmaması için genellikle yemekten 1 saat sonra top oynanması ve kesinlikle maç öncesi sigara içilmemesini tavsiye ediyoruz. Zemin hareket alanımızı ne kadar zorluyorsa, eğer altta yatan damarlarımızda bir darlık varsa kalp krizi geçirme riski de o kadar fazla oluyor. 'Zemin direk kalp krizini tetikliyor' demek doğru bir yaklaşım değil. Güncel hayatımızda mutlaka bir efor sarf etmemiz gerekiyor. Tavsiye edilen yaklaşık 30 dakika 5000 e yakın adım atılması bilimsel olarak söylenen bir gerçek. Bu tür hazırlığı yapmamış bir sporcunun direkt halı saha maçına çıkması ve enerjisini aktarması tabii ki kalbi daha fazla yoruyor. Yine damarlarda bir şey varsa daha çok adrenalin deşarjı demek bu, daha çok damarların büzüşmesi demek ve kalp krizini hızlandıran nedenler olabilir. Kalp krizini altta yatan bir neden varsa engellemek zor. Isınmanın yavaş yavaş vücudu adapte etmenin mutlaka kalp sağlığı açısından yararı var. "

Reklam
Reklam

" BETONUN YEŞİLE BOYANMIŞ HALİDİR "
Şişli'de bir halı saha işletmecisi olan ve eski futbolcu olan Hakan Sarıtaş da, halı saha maçında sağlıkçı bulunmadığını, genellikle ısınmadan maça çıkıldığını belirterek, şunları söyledi: " Bu 60 dakikalık bir kör dövüşü. Ortada bir hakem yok, seni durduran yok, sağlıkçı yok. Kendi kendinin doktorusun. Isınmadan direk sahaya çıkıyorlar, maça çıkmadan sigara içiliyor ya da tok karnına gelip yükleniyorlar. Genelde 20.00'dan sonraki maçlarda risk oluyor. Evden geliyorsa yemek yiyip geliyorlar, maçın başlama saatine gelip hiç ısınmıyorlar. Her sahanın zemini farklıdır. Zemine göre ayakkabı giyilmesi gerekiyor. Halı saha, kum üzerine plastik, plastik üzerine yapıştırıcı ve halıdan oluşuyor. Beton üzerinde oynanıyor. Betonun yeşile boyanmış halidir bu. İlk yapıldığında 1-2 sene güzel sonrasında beton. Üzerindeki granül tamamen zemini korumak ve yırtılan yerleri kapatmak için, hem görüntüyü düzeltiyor hem de düzgün duruyor. Sporcu sağlığı düşünülerek yapılan bir şey değil. Granül dökenler sadece halının ömrünü uzatıyor. Spor yapanın ömrünün uzamasıyla alakası yok sadece işletmenin ömrü uzuyor. "

Reklam
Reklam

Öğrencisini halı sahada çalıştıran antrenör Yusuf Öz ise "Genelde yetişkin insanlar halı saha maçı yapıyorlar ve düzenli bir aktivite hayatları olmuyor. Haftada 1 ya da 2 kez yaptıkları bu organizasyonlarda da doğru ısınmayı yapmadıklarından kalp krizini tetikliyor. Zeminlerin çok iyi olduğunu söyleyemeyiz, özellikle Türkiye'deki halı sahalar birkaç yıl sonrasında dezenformasyon sonucunda yırtılıyor ve fiziksel olarak zorluyor, hem sakatlanmalara yol açıyor hem de kalbi tetikleyebiliyor. " dedi.

Bir takımın altyapısında teknik direktörlük yapan Tarık Şener ise "Haftada 1- 2 kez maç yapıyorlar, işten yorgun gelip maç yapıyorlar, fiziksel olarak hazır olmadan her şeyiyle oynamak istiyorlar insanlar. Halı sahada koşuyorlar ve hazır olmadığı için de kalp krizi geçirmesi normal, Sahanın zemininin kalp krizini etkileyeceğini düşünmüyorum" dedi.

" BİR ARKADAŞIMIZI HALI SAHA MAÇINDA KAYBETTİK "
Sık sık halı saha maçı yapan ve arkadaşlarından birinin de halı saha maçında hayatını kaybettiğini belirten Metehan Örlün ise " Daha önce bizim de başımıza geldi. 2 sene önce yaptığımız bir halı saha maçında bir arkadaşımızı kaybettik. Birkaç yıl önce maça gitmeden önce çok yemek yedikten sonra gitmiştim o zaman maçın ortasında bıraktım. Bırakmasaydım kesinlikle benim de başıma gelirdi. Doktora anlattığımda küçük çaplı bir kalp krizi olduğunu söylemişti" diye konuştu.
Halı saha maçı yapan ve kalbinin maçlarda sıkışığını belirten Salihcan Evyapan " Bundan önceki maçlarda kalbimin sıkıştığı çok oldu: Bu teknik bir oyun, maçtan önce ısınmak gerekli, görüyoruz maçtan önce sigara içip sahaya giriyor insanlar içilmemeli. Bunların bilincinde olunduğu zaman riski azaltabiliyorsun." dedi.

Reklam
Reklam

Görüntü Dökümü:
--------
-Muhabir Anonsu (Ali ABLAY)
-Hakan Sarıtaş ile röp
-Yusuf Öz
-Tarık Şener
-Metehan Örlün
-Salihcan Evyap
- Prof. Dr. İhsan Bakır
-Genel ve detay
-ARŞİV

==============

4- UZMANLAR BALON BALIĞIYLA MÜCADELE İSTEDİ… TURİZME DE ZARAR VERİR, AVLANARAK EKOSİSTEMDEN ÇEKİLMELİ

Elif YAVUZ-Feridun AÇIKGÖZ-Harun UYANIK/İSTANBUL, (DHA)
UZMANLAR Akdeniz'de sayısı gün geçtikçe artan zehirli ve zararlı balon balıkları ile mücadele edilmesi gerektiğini söylediler.
İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadet Karakulak, balon balığı ile mücadele etmek için balıkçıları avlanmaya teşvik ederek sayısının azaltılması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Karakulak, "Ekosisteme yabancı bir tür girdiği anda üremeye başlamadan önlemini almak, avcılığına teşvik etmek gerek. Ancak balon balığının Akdeniz'de çok yaygın olduğunu görüyoruz. Deniz zor, denizde pek çok etmen var. Balıkçılara turnuvalar yarışmalar düzenleyerek, bu balık türünü avlamaya yöneltebiliriz. Ekosisteme girdiği ve üreme kapasitesi olduğu için giderek çoğalıyor. Bunun önlemini almak lazım. Balıkçılık uygulamalarında mutlaka ekosistemi incelemek lazım. İzleme programı yapıldığı zaman, yabancı bir balığın girmesiyle hemen uyarı sisteminin kurulması lazım" dedi.

Reklam
Reklam

"BALON BALIĞI ÜREMEYE GEÇTİ"
Küçük turnuvalarla avlanarak sistemden çekilmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Karakulak, "Balon Balığı için biz çok geç kaldık. İskenderun'da bir gırgır teknesinin günde 10 ton balon balığı yakaladığı haberini aldık. Küçük ölçekli balıkçılar da aynı şekilde hedeflediği türden daha çok balon yakalıyor. Başlangıçta bunu engelleyebilirsiniz. Ancak o tür üreme faaliyetine geçtikten sonra onu kontrol etmek mümkün değil. Balon balığı artık üremeye geçti. Şu an bizim duamız Marmara'ya gelmemesi. Balıkçılarla konuştuğumuzda Marmara Denizi'nde görülmedi. Geldiği takdirde ufak turnuvalarla, olta balıkçılığına teşvik edilerek mutlaka sistemden çekilmesi lazım" diye konuştu.

"TIP SEKTÖRÜNDE KULLANILMASI YÖNÜNDE GİDİLMESİ LAZIM"
İstanbul Üniversitesi Su Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay da balon balığının çok dayanıklı bir tür olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Balon balığı 2000'li yıllarda Süveyş Kanalı'ndan özellikle Akdeniz'e giren yabancı bir tür. Önce Akdeniz'de sonra Ege'de hatta Marmara'da da görülmeye başladı. Çok dayanıklı, bulduğunu yiyen oldukça saldırgan bir tür. Özellikle diş yapısı çok sert. Büyük omurgasızlarla beslenebiliyor. Zehir içermesi sebebiyle de tercih edilmeyen bir tür ancak gittikçe çoğalıyor. Bu tür tedrodotoksin üretiyor. Hem insanlar hem de diğer balık türleri için oldukça ölümcül bir toksin. 50 kilo birisini 2 miligram tedrodotoksin öldürebilir. Ölümler 6-12 saat arasında gerçekleşiyor. Çok zehirli bir tür olduğu için hiçbir şekilde tercih edilmeyen bir tür. Ancak bununla yaşamayı öğrenmek gerekiyor. Balıkçıları bunlarla baş başa bırakmak doğru değil. Çünkü bunlar turizme zarar verir, insanları korkutur. Tarım Bakanlığı'nın mücadele yöntemlerini geliştirip, denizden kontrollü bir şekilde çekilmesi ya da tıp sektöründe kullanılması yönünde gidilmesi lazım" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"ATILAN AĞLARDA EN FAZLA BALON BALIĞI ÇIKMAYA BAŞLADI"
Bu türün denizlere yeni geldiğini belirten Prof. Dr. Albay, "Ekosistemi çok kötü bir hale getirdi, ekosistemi bitirdi mutlaka kontrollü bir şekilde çıkarılması lazım yoksa, uzun vadede turizme zarar verebilir. Çok korkulacak bir şey yok ama mücadelenin başlatılması lazım. Denizlerimizde yoktu. İlk 2003 yılında kaydedildi. Daha sonra artmaya başladı. Bizdeki karides, ahtapot miktarı azalırken balon balığı arttı. Demek ki etrafına baskı üretmeye başladı. Atılan ağlarda en fazla balon balığı çıkmaya başladı" dedi.

Görüntü dökümü:
-----------------
-Balık tezgahları detayları
-Prof. Dr. Saadet Karakulak röportajı
-Prof. Dr. Meriç Albay röportajı
-ARŞİV
-Balon balıklarından detaylar

==================
5- SOSYAL MEDYA HESAPLARINIZ TERÖR ÖRGÜTÜ YANDAŞLARININ ELİNE GEÇEBİLİR

Semih ÇALIŞKAN - Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, (DHA) SİBER Güvenlik Uzmanları, sosyal medyada bazı programların indirilmesi yada kullanılması durumunda hesapların ele geçirilebileceğini ifade ederken son dönemde çalınan hesapların kara propaganda için kullanıldığını belirtiyor.
Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan, DHA'ya yaptığı açıklamalarda sosyal medya kullanıcılarının dikkat etmesi gereken hususları anlattı. Özellikle takipçi programları nedeniyle şifrelerin kolaylıkla çalındığını ifade eden Osman Demircan, şöyle konuştu:
"Terör örgütlerinin en sevdiği şey internet ve sosyal medya üzerinden manipülasyon yapmak. Burada sahte hesaplar üzerinden yapılabileceği gibi gerçek vatandaşların gerçek kullanıcıların hesapları üzerinden de paylaşımlar yapılabiliyor. Bu da çok riskli. Farkında olmadan hesaplarımızı kötü niyetli kişilerin eline veriyoruz 'buyurun yapın' diye. Bu nasıl gelişiyor? Özellikle sosyal medyada 'takibe takip' diye bir kavram vardır. Beni takip edeni, ben de takip ederim. Dönem dönem kontrol ederim, beni takip etmiyorsa, benden takipten çıkarım. Bunun için kullanılan uygulamalar var. Bu uygulamaların çok büyük bir kısmı, tamama yakını hesapları çalma üzerine hareket edebilen siteler. Hesabınıza ya çok fazla hak talep ediyor, sizin adınıza paylaşım, beğeniler yapıyor, insanları takip ediyor ya da sizin kullanıcı adı ve parolanızı çalarak sizin yerinize sanki siz paylaşıyormuşsunuz gibi ciddi terör örgütünün menfaatine paylaşımlarda bulunuyor."

Reklam
Reklam

SOSYAL MEDYA KULLANICILARI HESABIN ELE GEÇİRİLDİĞİNİ NASIL ANLIYOR?
Pek çok uygulama nedeniyle hesapların ele geçirildiğini ifade eden Osman Demircan, kullanıcılar için risk oluşturan hususları da şöyle anlattı: "Birden tanımadığınız insanları takip etmeye başlıyorsanız, daha önce hiç görmediğiniz fotoğraf ve yazıları beğenmeye, paylaşmaya başlıyorsanız hesabınız ele geçirilmiş demektir. Burada ilk kontrol edilmesi gereken şey hangi uygulamalara izin verildiğidir. Oradaki izinlerin tamamen kaldırılması lazım. Onun dışında şifrenin değiştirilmesi çok önemli. Hangi bölgelerden sosyal medya hesabı açılmış, bunların da kontrol edilebileceği alanlar var. Kendi kontrolleriniz dışında bir bağlantı varsa onları kendinizin yapmadığını mutlaka rapor etmeniz gerekiyor. Bu en önemli kriterlerden bir tanesi. Konuyla alakalı oltalama saldırısı da mevcut. Size bir mail geliyor, mailin içeriği güncel konuyla alakalı. Mesela 'mavi tike sahip olmak için aşağıdaki linke tıklayın, kullanıcı adı ve parolanızı girin ve mavi tike sahip olun' şeklinde. Çok basit bir Türkçe ile yazılmış oltalama saldırı da mevcut. Bunlara kesinlikle kanmamak gerekiyor. Siz oraya kullanıcı adı ve parolanızı girdiğiniz anda hesabınız kötü niyetli kişilerin eline geçmiş oluyor."

"MUTLAKA ARAŞTIRMAMIZ, İNCELEMEMİZ GEREKİYOR"
Sosyal medyada kara propaganda yapan terör örgütü YPG/PKK yandaşları tarafından gerçeği yansıtmayan pek çok görsel paylaşılırken, Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan bu paylaşımlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirterek, araştırma ve incelemenin yapılması gerektiğini söyledi. Demircan, "Mutlaka araştırmamız, incelememiz gerekiyor. Bu çok önemli bir kriter. Birçok arama motoru fotoğrafları da arayabiliyor. Bugün operasyonla alakalı olduğu iddia edilen birçok fotoğraf, bu arama motorlarında aratıldığında aslında 10 yıl önce, 15 yıl önce Türkiye ile Türk milletiyle, Türk ordusuyla hiç alakası olmayan fotoğraflar olduğu çok net şekilde görüldü. Burada iyiyi, kötüden ayırmanın en temel yolu araştırmak. Paylaşılan bir fotoğraf ise fotoğraf arama motorlarının fotoğraf ara kısmından son kullanıcı tarafından basit bir şekilde aratılarak 'bu fotoğrafın aslı ne zaman çekildi', 'o fotoğraf ilk ne zaman paylaşıldı' çok kolay şekilde bulunabilir. Sosyal medya ve internette çok kolay bir şekilde çözülebilir."

UYGULAMALARI KULLANAN DA VAR KULLANMAYAN DA
Sosyal medya kullanıcısı Cansın Özkan da takipçi uygulamalarını kullandığını belirterek bu durumdan bir endişe duymadığını "İnstagram hesabımı iki güvenlikli şekilde kullanıyorum. Telefonuma kod geliyor. Ben kodu vermeden o kişi hesabıma giremez. Bir sıkıntı duymuyorum" sözleriyle ifade etti.
Bir diğer sosyal medya kullanıcısı Abdulkadir Yaktı, "Güvenli bulmadığım için kullanmıyorum. Takipçi, sizi kim engelledi uygulamaları için karşıma reklamlar çıkıyor ama ben kullanmıyorum" diye konuştu. Uzmanların uyarıları ve bazı kullanıcıların hesaplarının ele geçirilmesinin ardından sosyal medya kullanıcısı Arda Sezer Özen, "Seni takip edenleri ve takipten çıkaranları görebiliyorsun. Böyle bir uygulama kullanıyorum. Hiç endişe etmemiştim ama böyle bir şey varsa bundan sonra kullanmam" dedi.

Bir dönem bu tür uygulamaları kullandığını söyleyen Onur Taylan ise "Kaç takipçimiz olduğunu, kimlerin takipten çıktığını gösteren uygulamalar var. Oraya kullanıcı adı ve şifremizi yazıyoruz. 'Endişem yok bana bir şey olmaz' diyordum ama her an, her şey olabilir. Zaten telefonumdan kaldırmıştım. Ben kullanmıyorum artık. Açıkçası bir ara endişe içindeydim" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:
------------------------
-Siber Güvenlik Uzmanı Osman Demircan ile röportaj
-Detay görüntüler
-Vatandaşlarla röportaj (Haberdeki sıraya göre)
-Muhabir anonsu (Semih Çalışkan)

=======================
6- SİLİVRİ'DE MÜZİKHOLDE İŞLEDİĞİ CİNAYETE BÖYLE HAZIRLIK YAPMIŞ

* Az çalışıp, kendisine hakaret ettiğini iddia ettiği iş arkadaşını öldürdü.

* Cinayetin hemen öncesinde silahıyla hazırlık yapma anları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi

Ali AKSOYER-Buse PEHLİVAN/İSTANBUL(DHA)
Silivri'de kendisinden daha az çalıştığını iddia ettiği iş arkadaşı Mehmet Aslan'ı(19) işyerinde kanepede otururken başından tabancayla vurarak öldüren şüpheli Hasan Y. memleketine kaçarken otobüste gözaltına alındı. Şüphelinin öldürdüğü arkadaşının para ve cep telefonunu da gasp ettiği belirlendi. Suçunu itiraf eden şüpheli Hasan Y. "15 gündür birlikte müzikolde çalışıyorduk. Hem benden az çalışıyor, hem de bana hakaret ediyordu. Bir anlık kararla olayı yaptım." dediği öğrenildi. Şüphelinin cinayet öncesi silahıyla hazırlık yapma anları ise güvenlik kameraları tarafından görüntülendi.

MÜZİKOLDE CİNAYET İŞLENDİ
Silivri'de Yeni Mahalle, Çizgi Sokak üzerinde bulunan müzikholde 21 Ekim Pazartesi günü saat 16:30 sıralarında meydana gelen olay şöyle gelişti; Mehmet Aslan ve Hasan Y.(20) 2 hafta boyunca beraber Silivri'de bulunan müzikholde garson olarak çalıştı. İkili arasında günlerdir az-çok çalışmak ve hakaret iddiaları yüzünden tartışmalar çıkıyordu. Olay günü temizlik saatinde koltukta oturan Mehmet Aslan'ın yanına yaklaşan Hasan Y. silahını çekerek başına bir el ateş etti. Mehmet Aslan olay yerinde hayatını kaybetti. Şüpheli ise yaya olarak olay yerinden kaçtı.

CİNAYETTEN ÖNCE ANTREMAN YAPMIŞ
Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler, olay yerinde bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Kamera görüntülerinde Hasan Y.'nin cinayet öncesinde silahıyla oynayarak adeta deneme yaptığı tespit edildi. Görüntü inceleme sonucu şüphelinin Esenler Otogarından Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığını belirledi.

ŞEHİRLERARASI OTOBÜSE DÜZENLENEN BASKINLA YAKALANDI
Bunun üzerine takibe alınan şüphelinin bindiği şehirlerarası yolcu otobüsüne Kocaeli'nde operasyon yapıldı. Şüpheli Hasan Y. gözaltına alınırken, üzerinde yapılan aramada Hasan Y.'den gasp ettiği 2 bin lira para ile olayda kullanıldığı değerlendirilen bir tabanca ele geçirildi.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Cinayet Büro Amirliğinde suçunu itiraf eden şüpheli Hasan Y. Mehmet Aslan'ın kendisinden daha az çalıştığını ve kendisine sürekli hakaret edip aşağıladığını iddia etti. Olay günü temizlik yapılacak saatte mağduru koltukta otururken gördüğünde sinirlendiğini anlatan Hasan Y.'nin anlık bir kararla cinayeti işlediğini daha sonra kaçtığını anlattığı belirlendi.

TUTUKLANDI
Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli işlemleri tamamlandıktan sonra sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Görüntü Dökümü:
------------------
-GÜVENLİK KAMERASI
-Silahla oynaması
-Cinayetin ardından uzaklaşması
-Şüphelilerin şube çıkışı
-Mehmet Arslan'ın fotoğrafı

7- EŞİYLE TARTIŞTIKTAN SONRA BALKONDAN ATLAYAN KADIN ÖLDÜ

Çağatay KENARLI İSTANBUL, (DHA)
ÇEKMEKÖY'de eşiyle tartışan kadın, tartışmanın ardından evinin ikinci kat balkonundan atlayarak hayatını kaybetti. Kadının eşi, "ölüme sebebiyet" verdiği ididasıyla sevk edildiği mahkemede tutuklandı.
Olay, Soğukpınar Mahallesinde 14 Ekim'de 22.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre 47 yaşındaki Ziyaettin Y. ve 45 yaşındaki Ayşe Y., arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten kavga çıktı. Eve görüşmek için gelen Ziyaettin Y.'yi ,eşi Ayşe Y. eve almadı. Bir süre ikili bu şekilde kavga etti. Bunun üzerine Ayşe Y., ikinci katta bulunan evin balkonundan kendisini aşağı attı. Ayşe Y. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aile içi kavga sebebiyle eşinin ölümüne sebebiyet verdiği iddia edilen koca Ziyaettin Y.'yi aramaya başladı. Bu sırada Ziyaettin Y. 16 Ekim'de polis merkezine gelerek teslim oldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Ziyaettin Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Görüntü dökümü:
---------------
-Şüpheli kocanın adliyeye sevk edilmesi
-Genel ve detaylar

=====================

8- HEZARFEN DANIŞMANLIK: İHALE SÜRECİ TAMAMLANINCA AÇIKLAMA YAPILACAK

Ali ABLAY/İSTANBUL,(DHA)- Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait depo alanlarının kullanımı için ihaleye giren Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi'nden açıklama yapıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ihale süreciyle ilgili ifadelerine değinilen açıklamada "4 Ekim tarihinde gerçekleşen kiralama ihalesi henüz resmi olarak tamamlanmış değildir. Bu süreç içerisinde İhale Komisyonu'nu etkileme üzerine yapılacak her türlü açıklama da bahse konu yönetmelik ve şartnamenin ilgili maddeleri uyarınca açıkça suçtur. Bizler Hezarfen ailesi olarak, ihale sürecinin selameti adına, ilk günden itibaren kamuoyunda oluşturulan tüm karalama kampanyalarını ve sorumsuz açıklamaları sabır ve sükunet içinde izledik" denildi. Şirketten yapılan açıklamada sürecin resmi olarak tamamlanmasının ardından şirket sahibi Hüseyin Avni Önder'in açıklama yapacağı kaydedildi.